Pescuit la oblete – ce trebuie sa stie un pescar despre prinderea acestor pesti?

Pescuitul poate fi atat o activitate linistitoare si relaxanta, cat si una care sa te entuziasmeze si sa iti ridice nivelul adrenalinei din corp. Cert este faptul ca necesita multa perseverenta, cunostinte in domeniu si un echipament pe masura. Multe persoane au facut o pasiune din pescuit, pentru ca este o activitate care te poate surprinde mereu si care poate veni la pachet cu numeroase provocari. 

 

Daca vrei sa devii un pescar cat mai bun, trebuie sa fii la curent cu metodele de capturare a fiecarui tip de peste in parte. Unii pot fi prinsi foarte simplu, pe cand altii necesita echipamente speciale si ceva mai multa munca. De aceea, trebuie sa afli informatiile care urmeaza despre pescuitul obletilor. 

 

Pescuit la oblete – echipamentul fara de care sa nu pleci de acasa

Fiecare tip de peste se prinde intr-un mod special. Pescuitul la oblete este diferit de pescuitul la crap, ceea ce inseamna ca necesita echipament special. Asadar, daca te gandesti sa mergi pe malul baltii, astfel incat sa prinzi obleti, ai nevoie de un echipament pe masura. 

 

In primul rand, ai nevoie de un set de vergi speciale pentru obleti. Montura trebuie sa fie una cat mai simpla, care poate fi foarte usor de realizat. Este bine ca forfacul sa fie atasat pe linia principala prin intermediul sistemului de tip bucla in bucla. De asemenea, poate fi folosit si nodul de tip albright. In plus, este ideal fie utilizat un plumb, pentru a evita incurcarea firului. Este indicat, in plus, sa atasezi peste nodului carligului o margea, astfel incat momeala sa nu alunece. 

 

In al doilea rand, pentru pescuitul la oblete cu pluta, este bine ca portanta plutei sa fie aleasa in functie de adancimea la care stau obletii in apa. In unele locuri, acestia pot fi capturati de la adancimi mai mari de 1 metru. 

Lucruri de retinut pentru o sesiune de pescuit la oblete de neuitat

Este foarte important sa ai cu tine toate cele necesare, insa, este bine sa mai tii cont de cateva sfaturi, astfel incat sesiunea de pescuit sa fie una cat mai reusita. Pe langa faptul ca este recomandat sa incerci sa faci cat de multa liniste, poti sa te axezi si pe pescuitul noaptea. Nu in ultimul rand, este stringent sa tii cont si de starea ta de spirit, sa incerci sa te simti cat mai bine la peste, indiferent daca ai parte de capturi sau nu. Astfel, incearca sa tii cont de urmatoarele sfaturi:

  • Mergi cu inca cativa prieteni pasionati de pescuit

Nu merge sa stai singur pe malul baltii, fiindca in acest fel te poti plictisi si poti pleca foarte rapid. Daca mai ai cativa prieteni care sunt pasionati de prinderea micilor pesti, este bine sa comunici cu ei si sa cadeti de comun acord la o data la care sa mergeti impreuna la pescuit. Doar in felul acesta sesiunile de pescuit pot fi considerate adevarate placeri, in special daca mai sunt prinsi si cativa obleti. 

  • Fa un gratar

De ce sa stai doar cu undita in mana, cand poti face si un mic gratar pe malul apei? Ia cu tine cateva bucati de carne, gratarul pliabil si bucura-te de o cina savuroasa in timpul in care astepti sa prinda pestele. Ai grija, totusi, sa strangi gunoaiele la final, inainte sa pleci acasa, pentru a avea cat mai multa grija de mediul inconjurator. 

  • Imortalizeaza momentele importante

Daca tu sau unul dintre prietenii tai ati prins o captura impresionanta, atunci trebuie neaparat ca momentul sa fie imortalizat ca la carte. Scoate telefonul sau aparatul de fotografiat de indata ce peste iese din apa si incepe sa faci poze pe care sa le adaugi intr-un album foto dedicat pescuitului. 

In cele din urma, tine cont de toate aceste sfaturi si vei vedea ca pescuitul la oblete va fi un real succes. Nu uita de faptul ca ai nevoie de un echipament corespunzator si de cativa prieteni alaturi pentru o partida de pescuit memorabila. 

 

Sursa foto: Pixabay.com

Arata-le si prietenilor tai

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *