Carp Tricks – Pescuitul crapului primavara

Primăvara, momentul mult asteptat din an probabil pentru fiecare dintre noi.

Conștient de perioada rece a lunii Martie cu temperaturi scazute (noaptea -5 -> +5 ziua) am ales o zona de pescuit riscanta, dar cu potential langa dig cu adancimi mari de pana la 5 metri.
Am efectuat un pescuit relativ simplu, pe stilul Pva Bag, injectate cu lichidul The One sausage&strawberry, unde am jonglat la carlig cu waftere, boiliesuri si critic echilibrate de mici dimensiuni, fapt ce mi-a adus atat crapi cat si platici ca să mă mențină încrezător până la final .
  • Pungile solubile pe care eu le folosesc si le recomand cu incredere sunt cele de la Fox varianta Slow Melt cu dimensiunea de 60 x 130 mm.
Acest stil de pescuit este din ce in ce mai practicat de catre toti pescarii pe majoritatea lacurilor. De ce ? Pai in primul rand, atractia este una foarte puternica, odata ce punga solubila ajunge in apa, in aproximativ 30 de secunde aceasta se sparge ramanand pe substrat o mini-farfurie de nada puternic aromata datorita lichidului injectat in aceasta si al micropeletilor. Recomand a se utiliza cu micropeleti de mici dimensiuni( 2mm-4mm) .
  • Cum ar trebui sa arate o punga solubila ?

Aceasta trebuie sa fie in primul rand aerodinamica pentru a ne ajuta in lanseurile lungi, plumbul special sa fie de aproximativ 80 grame centrat pe mijlocul pungii iar capetele acesteia sa fie indoite spre interior.

Lichidul si dozarea acestuia pentru pungile solubile

  • Lichidul injectat in pungi nu trebuie sa fie in cantitati mari, eu personal dozez aproximativ 6-7 ml la baza acesteia.
  • Urmand toti acesti pasi cu siguranta rezultatele nu se vor lasa asteptate prea mult.
În această sesiune de 72 de ore doar atat s-a putut.
Până la urmă așa e în pescuit, uneori prinzi, alteori nu. Important e sa te simti bine si sa ai încredere in ceea ce faci până la final, apoi sa tragi concluzii. Fire intinse !!!
Silviu Tripe
           The One Team Romania
Arata-le si prietenilor tai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *