Cum nadim intr-o partida scurta?

Pericolul cel mai mare in partidele scurte este acela al supranadirii. Ca sa fim mai clari, daca aruncam un sac de porumb in fata standului nostru de pescuit iar apoi asteptam sa avem trasaturi pana seara facem o greseala foarte mare. Poate in cazul amurului ar mai exista niste sanse, insa la crap suntem pierduti. Prin urmare, nada trebuie dozata cu atentie iar concluzia anticipata este aceea ca nu avem nevoie de cantitati mari, ba din contra.

https://www.fishingmall.ro/ro/products/carlig-gamakatsu-g-carp-specialist-rx-10buc-pl-n8zdyswp

Daca mergem pe mamaliga sau groundbait, momitorul este sfant in partidele scurte. De aceea, daca schimbam lansetele des (pentru ca avem trasaturi sau pentru a le reimprospata) se poate pescui si fara niciun pic de nada. Singurele particule care vor ramane pe substrat in fata noastra vor fi cele de pe momitoare. Chiar daca pescuim cu momitoare, daca distanta ne permite la lansare (sau daca plantam) este foarte bine sa atasam si saculeti solubili cu material praf. Atractivitatea va creste cu siguranta.

PONT. Folositi dipuri aromate la saculetii PVA. https://www.fishingmall.ro/ro/products/atractant-korda-goo-wonderberry-supreme-115ml

Totusi, este indicat sa incepem partida cu 10-15 bulgari de nada pe care ii vom arunca la o distanta controlata . Vom pescui in primele ora peste patul de nada, iar mai tarziu chiar in zona respectiva.

 https://www.fishingmall.ro/ro/products/the-one-particle-mix-purple-2l

Daca pescuim la boilies intr-o partida scurta, de asemenea trebuie sa fim atenti la cantitatea de nada pe care o plasam in apa. Pentru ca supranadirea este mai periculoasa in acest caz decat la stilul traditional despre care am vorbit mai sus. Un amestec de solubile, boilies mic si seminte este excelent pentru a provoca trasaturi. Si in acest caz nu avem nevoie de mai mult de 10-15 spomburi medii pentru a ne face un pat de nada. Iar mai tarziu putem reveni cu bastonul de nadire sau nu.

In partidele scurte momelile semiflotante sunt foarte eficiente si in cazul pescuitului la boilies. Este recomandat sa plasam monturile putin peste patul de nada pe care l-am facut cu spombul.

 https://www.fishingmall.ro/ro/products/lanseta-xx-lans.daiwa-2buc.-emcast-carp-3-60m-3-5lbs-d.11581.366

Prin urmare, daca vorbim de cantitati exacte, la o partida de maximum 24 de ore – oricat de multe trasaturi am avea – nu ne trebuie mai mult de un kilogram de boilies si unul de seminte (porumb, tiger nuts, canepa, etc). Eventual si o rezerva de solubile pentru bastonul de nadire. Asta-i tot.

Andrei Vladeanu

Arata-le si prietenilor tai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *