Cum scapi de tantari la pescuit? Cateva tipuri de protectii impotriva tantarilor despre care trebuie sa stii

Exista foarte multi barbati care adora sa mearga la pescuit, fiindca aceasta este o activitate extrem de relaxanta, care aduce multa voie buna si stare de bine. Cu toate acestea, in anumite perioade ale anului, distractia pescarilor poate fi intrerupta de tantari. 

 

Indiferent daca te hotarasti sa mergi singur la peste sau insotit de toti cei dragi, este esential sa iei toate masurile de precautie impotriva tantarilor. Exista numeroase tipuri de protectii de tantari pentru exterior, care te pot ajuta sa te bucuri la cote maxime de experienta pescuitului.

 

Cum scapam de tantari – Motivele pentru care este important sa utilizezi solutii contra tantarilor la pescuit

 

In momentul in care mergi sa pescuiesti, tot ceea ce iti doresti este sa stai cat mai linistit pe malul baltii si sa prinzi capturi impresionante. Cu toate acestea, pe timpul verii este foarte posibil sa nu poti sta lipsit de griji cu undita in mana, fiindca isi fac aparitia tantarii. 

 

Acestia pot provoca o stare continua de disconfort si stres, lucru care poate afecta cu mult starea de spirit si experienta pescuitului. De aceea, este esential ca, in clipa in care te hotarasti sa mergi la peste, sa iei cu tine macar o protectie impotriva tantarilor. Doar in felul acesta, te poti bucura in totalitate de clipele petrecute cu prietenii sau cu cei dragi la pescuit.

 

In plus, este elementar sa iei cu tine o solutie pentru tantari, pentru a te feri cat mai mult de piscaturile acestor insecte. Acestea pot provoca mancarime intensa, lucru care poate conduce la disconfort si la alterarea starii de spirit, dar si la pierderea capacitatii de atentie.

 

Protectie impotriva tantarilor – Cele mai eficiente solutii contra tantarilor

 

In cazul in care te gandesti sa mergi la peste alaturi de cei mici, este obligatoriu sa iei cu tine o protectie impotriva tantarilor pentru copii, astfel incat acestia sa se poata simti cat mai bine in compania ta la pescuit. 

In cazul in care doresti sa mergi de unul singur pe malul baltii sau impreuna cu cativa amici, este ideal sa iei in calcul urmatoarele solutii anti-tantari:

 

  • Spirala anti-tantari

 

Prima protectie contra tantarilor pe care trebuie sa o iei in calcul in natura este reprezentata de spirala anti-tantari. Aceasta necesita ardere pentru a fi eficienta, insa nu trebuie sa-ti faci griji, deoarece nu produce flacara si este in totalitate sigura pentru a fi folosita in natura.

 

O astfel de spirala poate arde pana la 6 ore, timp care este mai mult decat suficient pentru o sesiune de pescuit. In cazul in care doresti sa petreci mai mult timp pe malul apei, poti arde o a doua spirala, pentru a te proteja in continuare de tantari. 

 

  • Roll on sau spray impotriva tantarilor

 

Daca iti doresti sa te simti cat mai protejat impotriva tantarilor, atunci poti utiliza un roll on sau un spray repelent, care este potrivit atat pentru adulti, cat si pentru copiii cu varste mai mari de 3 luni. 

 

Acest tip de produs poate fi aplicat pe intreaga suprafata a pielii. Trebuie sa aplici produsul nediluat, pentru ca tantarii si capusele sa stea la o distanta considerabila fata de tine. 

 

  • Dispozitiv contra tantarilor

 

Asa cum exista dispozitiv cu rezerve anti tantari pentru casa, la fel exista si pentru zona exterioara. Astfel, daca vrei sa inlaturi tantarii din jurul tau, poti folosi un astfel de produs, care functioneaza pe baza de capsule ce se introduc in interiorul aparatului si care degaja un miros neplacut pentru insecte. 

 

In cele din urma, ia in vedere toate aceste produse, pentru a bucura asa cum stii mai bine de experienta pescuitului. Fa tot posibilul pentru ca nimic sa nu-ti strice starea de spirit si capacitatea de a captura cei mai mari si frumosi pesti. 

 

Sursa foto: Pixabay.com.

 

Arata-le si prietenilor tai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *