Montarea senzorilor pentru pescuit: ce trebuie sa stii pentru o partida de pescuit eficienta?

Pescuitul este una dintre cele mai vechi activitati pentru omenire si nu este deloc intamplatoare. Pestele a reprezentat o sursa importanta de hrana in trecut, astfel ca pescuitul era o activitate cheie, facuta de nevoie.

 

În timp, pescuitul s-a transformat atat intr-un sport, cat si intr-o activitate de petrecere a timpului liber. Daca esti inca la inceput de drum in lumea minunata a pescuitului, printre cele mai importante lucruri pe care ar trebui sa le stii sunt legate de senzorii de pescuit. 

 

Poate pare totul foarte complicat la prima vedere, insa nu uita ca aceasta tehnologie are un singur scop: sa te ajute sa pescuiesti mai bine si mai eficient. La finalul zilei, vei fi fericit ca ai apelat la ea, pentru ca ti-a facut viata mai usoara.

Asadar, daca aveai dubii privind achizitionarea unor senzori de pescuit, este timpul sa uiti de orice indoiala: orice partida va deveni mai buna dupa montarea senzorilor de pescuit!

Montarea senzorilor pentru pescuit: ce sunt acestia si de ce iti trebuie?

Daca esti la inceput de drum, probabil ca este pentru prima oara cand auzi de aceste dispozitive. Sigur ca ideea de senzor poate sa te sperie la prima vedere. Poate te gandesti ca totul este foarte complicat si ca, pana la urma, tu te poti descurca si fara. Ei bine, vei afla ca nu este nimic complicat si vei intelege ca rolul lor este unul foarte important pentru oricine se apuca de pescuit.

 

Senzorii de pescuit sunt niste sisteme de avertizare care vor emite sunete. Aceste sunete vor semnaliza momentul in care pestele a muscat. Mai mult decat atat, sistemul nu te va avertiza doar sonor, ci si vizual. Desigur, sistemul de alertare vizual va fi util numai pentru cei care aleg sa pescuiasca noaptea. Ele se vor monta pe lanseta, pe rodpod sau pe suporti individuali, intr-un mod foarte usor.

 

Senzorii de pescuit sunt, evident, rezistenti la apa iar pachetul va include si un led de iluminare cu memorie. 

 

Asadar, senzorii reprezinta un ajutor de nadejde in orice partida de pescuit si este recomandat sa ii folosesti de fiecare data cand ai ocazia, pentru o eficienta crescuta.

 

Montarea senzorilor pentru pescuit: de ce este important sa folosesti si un swinger?

Pentru oricine vrea sa se apuce de treaba, montarea senzorilor de pescuit este un pas extrem de important. Daca te vei folosi de aceasta metoda, vei fi alertat imediat ce pestele va musca si vei putea sa iei masuri. Tehnologia aceasta nu va face decat sa iti usureze viata si iti va imbunatati tehnica de pescuit. Vei observa schimbari semnificative inca de la bun inceput, mai ales daca vei folosi si un swinger.

 

Swingerul este acel dispozitiv care se va asigura ca senzorul tau va functiona in cei mai buni parametri si va reduce astfel semnificativ numarul de alarme false. De asemenea, va scadea riscul ca pestele sa traga si avertizorul tau sa nu sesizeze si astfel sa nu te atentioneze. Ce face swingerul este sa se asigure ca firul tau este in contact cu rola senzorului atunci cand se deplaseaza. 

 

Un element cheie aici este ca lanseta sa fie perpendiculara pe senzor sau cat mai aproape de un unghi de 90 de grade. Daca nu va fi asa, va creste sansa ca rola sa nu fie pusa in miscare de fir.

 

Montajul senzorilor pentru pescuit: cum ii vei alege pe cei mai buni?

 

Înainte de montajul unor senzori de pescuit, este important sa stii ce sa alegi din magazin in functie de nevoile tale. Exista mai multe tipuri de senzori pentru diferite situatii. Un senzor individual este 100% impermeabil si va fi acoperit cu un strat de cauciuc, fiind extrem de rezistent la socuri. Totodata, poti merge pe un set de senzori 2+1, aici avantajul fiind ca vei avea emitator si receptor, care pot fi pornite separat.

 

Setul de senzori 3+1 este si el disponibil pe piata si contine transmitatori radio incorporati, fiind recomandat pentru sesiunile de pescuit la crap.

 

Mai mult, ai mereu varianta de senzori 4+1, un model care are tot ce iti trebuie, daca vei merge la pescuit la crap. O avertizare luminoasa si sonora care va scadea posibilitatea unor alarme false va fi un mare avantaj in acest caz.

 

Asadar, inainte sa mergi la pescuit, este indicat sa cumperi senzori pentru pescuit care sa iti faca viata mai usoara si o sesiune placuta, relaxata si eficienta. Fir intins!

 

sursa foto: pixabay.com, unsplash.com

Arata-le si prietenilor tai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *