Preparare nada feeder: cum se face + exemple de retete

Prepararea nada feeder in mod corect este o problema des intalnita la pescarii incepatori. Indiferent de stilul de pescuit, pregatirea nadei este destul de complicata. Multi pescari se lovesc de acest lucru din cauza paletei largi de nade si aditivi. Exista anumite principii de baza dupa care te poti ghida pentru a realiza un amestec de nada feeder.

 

Instrumentele necesare pentru preparare nada feeder

Exista cativa pasi simpli care pot ajuta orice pescar la prepararea nada feeder. Ai nevoie pentru preparare de anumite accesorii pe care sa la ai la indemana. Este ideal sa le asezi in ordine cronologica, astfel incat sa nu omiti niciun pas. Vei avea nevoie pentru preparare de urmatoarele: bac de nada, mix uscat, recipient de apa, sita, mixer/bormasina.

Pentru o zi de pescuit la feeder este suficient sa prepari un kilogram de nada, mai ales ca inceputul partidei este mai lent. In plus, este mai simplu sa prepari nada feederul in cantitati mici, in cazul in care gresesti procesul de umectare. Umectarea joaca un rol extrem de important in prepararea nada feeder.

Este indicat ca nada uscata sa fie varsata in bac. Daca doresti sa folosesti arome, le poti dizolva in apa cu care se va umecta nada. Apa se adauga treptat  peste nada uscata si se amesteca cu mixerul. Te poti opri din amestecat in momentul in care nada sta sub forma unui bulgare.

 

Principiile de baza pentru preparare nada method feeder

Nadele pentru method sunt complexe, majoritatea acestora continand faina de pelete. Dificultatea vine din faptul ca aceste particule actioneaza usor diferit in combinatie cu apa. Sunt anumite retete care au nevoie de o cantitate mai mare de lichid fata de altele. Exista principii de baza pentru preparare nada method feeder, iar acestea sunt stabilite in functie de:

Durata partidei

O partida de pescuit la method feeder dureaza in jur de 8-10 ore. Acest stil de pescuit este activ si necesita un plan bine pus la punct. Momitoarele nu au nevoie de multa nada, un kilogram din acest preparat fiind suficient pentru o zi.

Specia de peste

In functie de specia de peste pe care doresti sa o prinzi poti stabili si de cata cantitate de nada ai nevoie. Este necesar pentru pescuitul la crap ca scenariul sa fie pregatit, deoarece crapii trebuie sunt mari consumatori de nada. Limita minima de nada este de jumatate de kilogram pentru 5 pana la 10 lansari.

Sitarea

Trecerea prin sita a nadei ajuta la eliminarea bulgarilor care se formeaza in procesul de umezire.

Umezirea

In preparare nada method feeder este necesar ca umezirea sa se faca treptat, astfel incat sa existe un control asupra produsului final.

 

Reteta nada feeder pentru pescuit

Retele nada feeder pot fi pregatite in functie de durata partidei si specia de peste pe care doresti sa o prinzi, dar si in functie de locul in care pescuiesti si perioada anului. Iata cateva retete care sa te inspire pentru cele mai comune specii de peste:

Pentru crap de apa curgatoare se amesteca 500 grame de faina de malai, 250 grame de faina alba si 100 grame de zahar in 750 mililitri de apa fiarta timp de 3 minute.

Pentru caras se amesteca 500 grame de pesmet, 300 grame de biscuiti macinati, 200 grame de faina de malai, 200 grame de alune nesarate macinate si 200 grame de srot de floarea soarelui si se adauga apa la temperatura normala.

 

Pescuitul la feeder poate fi o metoda extrem de productiva de a prinde peste si una dintre cele mai comune metode care poate fi vazuta pe malurile pescariilor comerciale. Pescuitul la feeder este relativ simplu si te poate ajuta pe termen lung, daca respecti elementele de baza.

 

Sursa foto: pexels.com

Arata-le si prietenilor tai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *