Fir textil vs. Fluorocarbon in pescuitul crapului

Momelile pentru crap sunt de trei feluri, mari si late: de fund, semi-flotante si flotante. Intotdeauna alegem modelul de carlig si tipul firului pentru legat in functie de aceste trei variante de momeli, pentru a ne asigura de o varianta buna a ansamblului. Confuziile pe acest subiect si incurcarea elementelor pot genera probleme mari, pesti scapati din carlig, rateuri la trasatura sau chiar trasaturi absolut nesemnalizate. Adica pestii se afla in zona, inspecteaza momelile, incearca sa absoarba, dar pleaca, pentru ca apuca sa sesizeze pericolul inainte de a se intepa.

The One Pop-Up Dumbells
POP UP THE ONE 50G+ LIQUID PURPLE

Sa nu uitam niciodata ca pescuitul la crap are la baza principiul autointeparii.

Momelile flotante (3)

Ei bine, dacă pe primele le-am numit grele, pe următoarele fără o greutate normală, pe acestea din urmă le vom numi fără greutate. Să nu uităm că discutăm de mediul acvatic. Și nici de legea lui Arhimede, cu ajutorul căreia știm că un pop up va avea aceeași forță în montură indiferent de adâncimea apei la care este plasat, deoarece este împins de jos în sus cu o forță egală cu greutatea coloanei de lihid dislocuit.

CARLIG G-CARP HUMP BACK 10BUC.PL, NR. 6

Momelile flotante beneficiază de avantajul unei prezentări excelente, fiind practic cele mai ispititoare pentru pești, însă suferă la capitolul eficiență. Ca să dăm un exemplu, aproape întotdeauna va fi mai bine înțepat și mai sigur de adus la mal un crap prins cu un boilies greu de 14 mm față de un pop de 14 mm. Vorbim de monturi indentice din punct de vedere al construcției – cârlig și fir pentru legat. Momelile flotante, prin lipsa lor de greutate, nu au cum să proptească cârligul în niciun perete al cavității bucale a peștelui, să nu mai vorbim de buza de jos – partea cea bună de înțepat.

PLASA PVA SOLUBILA KORDA PENTRU BOILIES

PLASA PVA SOLUBILA KORDA PENTRU BOILIES

 

Deci o montură single pop up pe cât de repede este aspirată, pe atât de repede poate fi și eliminată fără niciun pericol pentru pește. Din acest punct de vedere este indicat să folosim numai fire textile moi, introducerea în ecuație a celor rigide la acest capitol fiind deja o greșeală.

Arata-le si prietenilor tai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *