Montura combi rig: informatiile de care ai nevoie pentru o partida de pescuit fara probleme

Înaintea oricarei sesiuni de pescuit, este recomandat sa fii extrem de bine informat din mai multe puncte de vedere. Trebuie sa cunosti detalii despre locul in care urmeaza sa pescuiesti, dar si despre conditiile meteorologice care se preconizeaza. Aceste elemente sunt cheie, insa nu doar ele conteaza.

 

Trebuie sa iti poti adapta tehnica de pescuit in functie de ce ai in fata, dar montura combi rig este ideala pentru pescuitul la crap. Daca ii vei cunoaste “secretele”, cu siguranta vei avea parte de o partida de pescuit linistita, fara niciun fel de probleme, dar pentru a ajunge la succes, trebuie sa stii cateva informatii extrem de importante despre montura combi rig, astfel incat sa nu ai surprize neplacute. 

Montura combi rig: ce este si care ii sunt originile?

Montura combi rig este folosita de pescarii din toata lumea de peste 20 de ani, insa ea isi are originile in Anglia, in Regatul Unit. În timp, montura a fost imbunatatita semnificativ, datorita auxiliarelor care au aparut, acestea fiind tot mai tehnice si mai dedicate, procesul devenind astfel, unul mult mai eficient.

 

Daca vrei sa pescuiesti crapul de talie mare, cel care se regaseste, de obicei, in apele clare, este foarte important sa fii discret. Tocmai de aceea, englezii s-au adaptat si au adus solutii inovatoare, de moment. Insa, ce este mai important, este ca ceea ce ei au considerat ca va fi doar ceva de moment, s-a dovedit a fi ulterior un element fundamental in crearea de monturi.

Monturi combi rig: cum se fac acestea?

Înainte de a pleca la drum, ca sa poti folosi montura combi rig, trebuie sa stii care sunt elementele de care ai nevoie pentru aceasta. Asadar, vei avea nevoie de un opritor de boilies, o foarfeca, un carlig, un fir textil, dar si unul fluorocarbon rigid. La toate acestea se adauga si o croseta si un varnis siliconic.

 

Înainte de toate, este foarte important sa tragi un boilies pe croseta. Apoi, iei in jur de 20 de centimetri de fir textil si-l tragi pe firul pe unde ai facut, in prealabil, o bucla. Dupa ce ai reusit sa tragi boiliesul pe fir, este indicat sa pui opritorul, pentru ca el sa ramana nemiscat. 

 

Dupa asta, te vei ocupa de carlig. Vei pune o bucata de varnis pe fir si vei introduce carligul cu varful indreptat spre boilies, prin varnis, ca firul sa ramana lipit de tija. In pasul urmator vei lega carligul printr-un nod, pentru ca, ulterior, sa introduci firul din exterior in ochetul carligului si sa il scoti pe interior, ca sa poti profita atunci cand pestele va trage.

 

Acum ca ai ajuns la montura deja cunoscuta, poti trece mai departe. Vei lua o bucata din fluorocarbon si il vei intinde. El trebuie sa fie neaparat intins deci, sa nu sari peste acest pas important. Poti folosi orice fel de sursa de caldura pentru o intindere cat mai eficienta.  Ii vei face apoi o bucla si legi textilul monturii printr-un nod Albright. Ai grija ca distanta dintre capatul textilului si carlig sa fie cat mai mica.

 

Legat de nodul Albright: acesta se face printr-o bucla pe firul fluorocarbon, dupa care se matiseaza firul textil prin sapte, opt bucle inainte, urmate de sase, sapte bucle inapoi. Vei scoate, ulterior, firul tot prin bucla initiala. Este important sa il strangi cat este umed, dupa care sa tai ce este in plus.

Montura combi rig: cand se poate folosi?

Trebuie sa stii ca montura combi rig poate fi folosita fara probleme pe tot parcursul anului. Ea poate fi implementata pe lacurile noi, dar si in perioadele de start sau de final de sezon.

 

În timpul sezonului, montura combi rig poate fi, in mod special, foarte utila. Crapii pot deveni foarte greu de prins si vei avea nevoie de ceva care sa iti aduca siguranta ca totul se va finaliza cu succes. Montura combi rig este cea mai buna varianta in acest sens, fara indoiala.

 

Asadar, poti sa stai fara griji. Daca vei tine cont de toate elementele de mai sus, vei stapani fara probleme montura combi rig, iar ea te va ajuta sa ai o partida de pescuit asa cum ti-ai dorit. Fir intins!

 

sursa foto: pixabay.com, unsplash.com

Arata-le si prietenilor tai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *