Lynx, Peto si alte povestiri-MALIN MUSATESCU

In Delta Dunării 

Stralucire si vibratie. Suna simplu, dar este complicat, va asigur. Unde, cum si mai ales cat.

Unde? La umbra de nufar, printre firele de papura destul de rasfirate pentru a lasa sa se strecoare chemarea noastra.

Cum? Recuperat cat mai lent, dar destul de sustinut pentru a nu ajunge in jungla de bradis. Cu alte cuvinte alcatuirea de straluciri si vibratii sa-si fluture ancora tripla fara sa traga dupa ea fire de bradis.

Cand? Tot timpul cat esti pe apa. Fara pauze, fara depresii si frustari daca nu simti socul dur, vibratia aceea repetata, puternica in varful lansetei timp de o ora, doua. Pentru ca va veni, totul este sa fii cu naluca in apa cat mai mult timp. Sa lansezi de mii de ori, sa bati apa in lung si in lat de cand rasare soarele si putin dupa aceea.

Va spun toate astea pentru ca am fost in barca, la Statia 11, in Delta Dunarii, cu Eugen German. Berti. Cel mai titrat campion pe care il are Romania la spinning. National si Mondial. Am filmat trei zile la un nou episod din Rapitori fara Reguli, o premiera pe care o veti putea urmari in curand la Fishing and Hunting Channel. Spuneam de stralucire si vibratii. Nu exista pescar roman serios care sa plimbe naluci prin apa visand stiuci mamut sau salai cat ciobanescul german de la Jandarmerie, sa nu stie ce inseamna Berti. Pentru ca Eugen nu e doar campion, el este si fauritor de naluci. Oscilante, cicade, spinnerbait, tail spinner. La Statia 11, nalucile metalice au fost cele mai apreciate de pestii cu dinti. Lynx a fost irezistibil la stiuci, cicada la salai. Eugen a venit cu ele calde, abia iesite din fluxul tehnologic. Ancore intr-o cutie, nalucile in alta. Le mesterea rapid in barca si prindea negresit cu ele.

Naluci BERTI

Am filmat toate astea si am incercat sa tin ritmul cu el. Am prins si eu, gliderele si nalucile hybrid, mai ales Rapala X-Rap Peto care a facut parte dintre gladiatorii de la capatul firului care s-au batut parte in parte cu stiucile furioase. A fost multa energie consumata in barca, incepand cu operatorul si terminand cu noi, manuitorii de lansete.

Rapala X-Rap Peto


Dar a meritat, pentru ca dincolo de capturi este spectacolul pescuitului, in care fiecare aventura pe ape este o lectie la care trebuie sa iesi la tabla. De data asta au iesit si rapitorii la tablele lui Berti. Pentru ca rapitorii nu au reguli, dar au stiinta, stiinta de a ne ataca noua nalucile. Dar numai pe acelea cu har.

Malin Musatescu – The Fishing&Hunting Channel

Arata-le si prietenilor tai

Un comentariu

  1. Va salut cu respect! Apreciez toate emisiunile tv si cronicile editate de dvs.
    Pescarii de rapitori cunosc bine nalucile facate de fratii German.
    Am folosit si eu cu rezultate foarte bune cam toata gama de linguri , creatie a fratilor German. Nu pot inca sa ma pronunt vis a vis de Rapala X-Rap Peto.
    Probabil ca nici nu am avut maxima incredere in ea si am folosit-o destul de rar.
    Oscilantele lynx , in schimb au prin si prind foarte bine.Am avut rezultate grozave in Delta Dunarii , atat in aceasta toamna cat si in anii trecuti. Nu voi uita niciodata o superba partida in lacul Chiril, unde 4 pescari pescuiam in acelasi timp cu acest model! Si am prin toti.Erau si 2-3 driluri in acelasi timp…
    Astept cu interes Targul de anul viitor si sa ne reintalnim cu bine. La multi ani ROMANIA! Astazi este 1 decembrie! Fire intinse si succes in activitatea dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *