Cea mai buna lanseta feeder

Pescuitul la feeder este o tehnica de pescuit care poate aduce satisfactii consistente atat pescarilor amatori, cat si celor sportivi, din punctul de vedere al productivitatii, dar si al varietatii de pesti ce pot fi capturati. 

 

Pe scurt, metoda feeder de pescuit se bazeaza pe principiul atragerii capturilor catre carlig cu ajutorul asa-numitului feeder, de la care aceasta metoda isi are si denumirea. Feederul este fie o capsula din material plastic cu mai multe gauri, fie o placa cu striatii pe care se fixeaza nada asa incat aceasta sa fie eliberata treptat in zona de lansare a liniei si sa atraga astfel pestele catre momeala principala, unde se afla si carligul.

Cele mai bune lansete feeder  – clasament TOP 3

In functie de feeder si de greutateta acestuia, impreuna cu momeala se va alege si lanseta feeder care, de regula, ar trebui sa fie prevazuta cu un varf bine marcat si sensibil care sa poata astfel primi si marca pana si cele mai mici atingeri rezultate de contactul eventual al pestelui cu linia de pescuit.  

 

ProdusLanseta Benzar Concourse Method Feeder 4,20mLanseta Team Feeder Royal Method Carp 390 MH by Dome/35-80gLanseta Benzar No Limit Method Feeder 3+5 Sect 100+ , 3.90m 
CaracteristiciNumar de tronsoane: 3 cu imbinare pe spigot din carbon

Varfuri semnalizare: 3 buc. interschimbabile

Lungime: 4.20m 

Lungime la transport: 148cm

Greutate: 277g

Putere de aruncare: 30-120g

Blank din Carbon Toray 

Inele: HERO Hi-Grade tip K fabricate de Sea-Guide

Mandrina cu filet din carbon

Maner din EVA si pluta

 

Numar de tronsoane: 3 + 3 

Lungime: 3.90m 

Lungime la transport: 138cm 

Numar de inele: 14 

Greutate: 218g

Putere de aruncare: 35-80g

Numar de tronsoane: 3  

Lungime: 3.90m 

Lungime la transport: 135cm 

Tip inele: SiC

Greutate: 417g

Putere de aruncare: 100-250g

Varfuri de semnalizare 2 buc. din fibra de sticla + 3 buc. din carbon 

Material blanc: carbon

PRO– Model special de lanseta feeder dezvoltat impreuna cu pescarul profesionist la stationar Benzar Zsolt

– Echipare premium cu componente de inalta clasa si calitate

– Manevrabilitate si greutate mica

– Distanta de lansare la circa 100m 

– Include 3 varfuri semnalizatoare de puteri diferite 

– Greutate foarte mica, cu un comportament excelent in manevrare si drill-uri

– Blank subtire 

– Flexibilitate peste media produselor din aceeasi clasa

– Unghiul de indoire apropiat de perfectiunea clasei din care face parte 

– Model construit in urma unor teste extensive cu accent pe putere si performanta

– Blancurile din carbon ofera rezerve de putere suficienta chiar si pentru drill-uri cu pesti de talie mare

– Manevrabilitate excelenta si echilibru perfect

– Inele din SiC rezistente la frecarea cu firul textil si cu efect pozitiv la lanseuri la mare distanta

– Maner cu finisaj din pluta si husa inclusa

CONTRA– Pret ridicat din zona premium– Pretul mediu spre ridicat– Greutatea poate fi considerata usor prea mare
VEZI AICI PRETULVEZI AICI PRETULVEZI AICI PRETUL

 

Cele mai bune recomandari de lansete feeder cu putere sub 100g

Puterea de aruncare a lansetei se refera la rezistenta pe care corpul uneltei o ofera in fata testelor de curbare. Puterea de aruncare nu trebuie sa fie confundata cu notiunea de actiune a unei lansete care se refera la rigiditate sau flexibilitatea acesteia. In general, se considera ca puterea de aruncare este data de acea greutate care aduce varful lansetei intr-o directie perpendiculara fata de sol. O putere de aruncare mai mica reflecta faptul ca greutatea totala a firului si liniei este in mod similar redusa. 

 

Lanseta Team Feeder Royal Method Carp 360 M by Dome/30-60g

Vezi AICI pretul 

 

Unul din noile modele de la renumitul producator de echipament de pescuit By Dome, lanseta feeder Royal Method Carp 360M este renumita prin flexibilitate dar si rezistenta considerabila. Avand o constructie a corpului din Carbon IMT-12 din plasa Kevlar si un numar de 14 inele Titan Crom, lanseta este una extrem de usoara la numai 195 g greutate totala. De asemenea, lungimea la transport de doar 127 cm este un bonus din punct de vedere logistic. 

 

AVANTAJEDEZAVANTAJE
– Constructie a corpului din materiale de calitate si cu tehnologie moderna

– Corp usor 

– Flexibilitate sporita 

– Rezistenta mare la tensiune

– Raport bun calitate-pret

– Lungimea de 3.60m ar putea fi considerata prea mica de catre unii pescari in functie de locatia pescuitului

 

Lanseta Benzar Concourse Feeder 3+5sect 20-60g 3,9 M

 

Vezi AICI pretul 

 

Special realizata pentru lansarea la method feederelor sau a cosuletelor la mari distante de mal, acest model de lanseta feeder combina tehnologii de ultima ora in materie de design constructiv si materiale de fabricatie. Rezultata in urma unor indelungi teste, acest model Benzar este potrivit chiar si pentru capturi de crap de mari dimensiuni. Inelele puternice din SiC sunt rezistente si, in acelasi timp, reduc frecarea cu firul textil contribuind la lanseuri perfecte pe distante mari raportat la puterea de aruncare de 20-60g. 

 

AVANTAJEDEZAVANTAJE
– Constructie din blancuri de carbon IM12

– Inele din SiC cere reduc frecarea si sunt foarte rezistente

– Finisaje superioare, ergonomice

– Varfuri de semnalizare din fibra de sticla si din carbon

– Pretul din gama medie spre ridicata

 

Lanseta Maver Arcadium Tele Feeder 3.9m 50gr

 

Vezi AICI pretul 

 

Un design potrivit pescuitului in stilul englezesc, acest model ofera o actiune progresiva fiind construita pe un blank rigid. Puterea de aruncare face parte din gama ultra-light (18g). Lanseta are o greutate totala de numai 200g, fiind extrem de manevrabila si utila in partidele lungi de pescuit. Inelele Fuji si manerul din pluta si EVA vin sa completeze armonios inventarul unor materiale de calitate folosite la constructia acestui produs. 

 

AVANTAJEDEZAVANTAJE
– Actiune progresiva 

– Materiale constructive de calitate 

– Greutate de doar 200g 

– Puterea de aruncare ultra-light poate sa nu fie agreata de toti pescarii

Cele mai bune  bune recomandari de lansete feeder cu putere peste 100g

Puterea mai mare de aruncare a unei lansete inseamna ca aceasta poate lansa cu rezultate optime o incarcatura mai mare. Desigur, pescarii ar trebui sa retina ca depasirea maximului puterii de aruncare poate conduce la ruperea varfurilor lansetelor. 

 

Lanseta feeder Team Feeder Master Carp Pro 3.90m/40-150g

Vezi AICI pretul 

 

Cu o greutate de lansare cuprinsa intre 40 si 150 grame, cu acesta lanseta se pot efectua in mod frecvent lanseuri de pana la 100 m. Corpul din carbon IMT10 si inelele KW Low Rider SiC vin sa completeze un design reusit la un pret bun pentru aceasta gama. 

 

AVANTAJEDEZAVANTAJE
– Material constructiv solid

– Inele de calitate 

– Interval generos al puterii de lansare

– Poate fi considerata prea rigida de catre unii pescari mai pretentiosi

 

Lanseta Delphin Impala Feeder, 3.60m, 125g, 2+4buc

Vezi AICI pretul 

 

O lanseta feeder usoara, subtire dar, in acelasi timp, puternica. Puterea de aruncare permite ca lanseurile sa se faca la distante apreciabile si cu precizie multumita blancurilor din fibra de carbon. De asemenea, varfurile de semnalizare incluse, in numar de patru, garanteaza sesizarea oricaror atingeri ale capturii pestele nesesizand nici o rezistenta. 

 

AVANTAJEDEZAVANTAJE
– Blanc din fibra de carbon

– Putere de aruncare solida

– Husa de transport inclusa 

– Varfuri de semnalizare interschimbabile de mare precizie

– Lungimea lansetei poate fi considerata din categoria mica, iar dimensiunea la transport de 185 cm poate fi un impediment logistic in unele situatii

 

Lanseta Prologic Xlnt 3+2buc Big Fish Feeder 3.90m/50-170g

Vezi AICI pretul 

 

Acest model este construit din carbon Hi Modulus special conceput pentru rezistenta deosebita la sarcini. Inelele SiC cu care este prevazuta lanseta permit alunecarea usoara eliminand riscul de formare al nodurilor sau buclelor si influenteaza distanta de lansare. 

 

AVANTAJEDEZAVANTAJE
– Constructie rezistenta din carbon HI Modulus

– Inele SiC

– Putere de aruncare mare de pana la 170g

– Raport excelent calitate-pret

– Greutatea de 349g poate fi considerata prea mare

 

Cum sa alegi o lanseta feeder de top?

In cazul pescuitului la feeder, alegerea lansetei este primul pas catre asigurarea unor partide memorabile. Inainte de a incepe sa cauti un model adecvat de lanseta pentru acest tip de pescuit este indicat sa cunosti un minim de notiuni despre caracteristicile corpului lansetei care vor usura sarcina alegerii uneltei potrivite. 

 

  • Puterea de aruncare desemneaza, de fapt, masa totala a liniei (montura ce contine firul, feederul, carligele si momeala) care poate fi aruncata de corpul lansetei in mod optim la o distanta apreciabila fata de mal. Cu cat puterea de aruncare este mai mare, cu atat montura poate fi mai incarcata fara a periclita ruperea varfului. De regula, vei putea gasi puterea maxima de aruncare sau intervalul acesteia inscriptionat pe coada lansetei. 

 

  • Segmentele lansetei indica numarul de componente care trebuie imbinate pentru obtinerea lungimii maxime a corpului. De cele mai multe ori, numarul de segmente depinde de lungimea totala a lansetei. Exista insa si modele telescopice care se pot extinde, totusi lansetele clasice de tip feeder sunt alcatuite din corpuri articulate separat.

 

  • Lungimea lansetei are un impact asupra lanseurilor si a recuperarilor. In cazul lansetelor feeder lungimile medii sunt in zona de 3.60 m – 4.20 m, modelele mai scurte fiind apreciate in zonele cu vegetatie arboricola abundenta pe mal sau atunci cand se pescuieste din barca. 

 

  • Rigiditatea lansetei indica abilitatea acesteia de a se indoi sub sarcina, de exemplu in cazul drilurilor. De asemenea rigiditatea este data de calitatea materialului din care este construit corpul lansetei dar si cu modul in care este construit acesta. Gradul de rigiditate poate influenta distanta maxima a lanseurilor. 

 

  • Accesorizarea lansetei feeder , mai ales in ceea ce priveste calitatea si numarul de inele au o influenta majora in ceea ce priveste operarea fara impedimente pe parcursul intregii partide de pescuit. De regula, cele mai bune inele sunt confectionate din SiC un material care combina siliciul si carbonul oferind o rezistenta excelenta dar si o suprafata neteda care faciliteaza alunecarea firului textil reducand la maxim formarea de bucle. 

Marcile de lansete feeder recomandate de Fishingmall.ro

Fishingmall.ro se straduieste sa puna la dispozitia pescarilor sportivi, amatori si profesionisti deopotriva, o selectie cat mai larga de echipament de pescuit de la cei mai renumiti fabricanti din lume. In ceea ce priveste lansetele feeder, oferta propusa provine de la producatori care au dovedit de-a lungul anilor experienta si calitate in design si materialele folosite.   

Marca Benzar

Lansetele feeder marca Benzar fac parte din oferta brandului Benzar Mix, un producator extrem de apreciat in domeniul pescuitului mai ales pentru zona de momeli, nade si atractanti. Brandul beneficiaza de experienta campionului la pescuit sportiv, Zsolt Benzar, cu ajutorul caruia au fost proiectate unele modele de succes si in domeniul corpurilor de lansete. 

 

Varietatea de produse Benzar Mix si preocuparea constanta pentru imbunatatirea produselor sunt o garantie a calitatii desavarsite in domeniul pescuitului. 

Marca By Döme

Maghiarii de la Haldorádó Horgászbolt, firma care detine brandul By Döme sunt renumiti in Europa Centrala si de Est in domeniul articolelor pentru pescuitul sportiv. Operand unul din cele mai dotate magazine din regiune, firma este, in acelasi timp, si producator de unelte de pescuit. 

 

Lansetele fabricate sub brand propriu sunt rezultatul unor ani intregi de cercetare si testari alaturi de alte produse din domeniu (mulinete, accesorii de pescuit) fiind o incununare a efortului inginerilor si designerilor care se bazeaza pe experienta “din teren” a pescarilor colaboratori. 

Sfaturi de folosire si protejare a lansetelor feeder pentru rezultate optime si pastrarea calitatilor in timp

De cele mai multe ori, pescarii tind sa acorde o atentie deosebita materialelor si accesoriilor de pescuit din gama monturilor sau mulinetelor dar par a nu acorda aceeasi atentie si lansetelor gandind ca aceste nu au nevoie de o ingrijire speciala. Acest mod de gandire este unul contraproductiv, nepasarea fata de aceatsa unealta principala de pescuit fiind cauza deteriorarii premature sau chiar a scoaterii din uz. 

 

Iata un mic ghid de curatare a lansetelor in general si a celor de tip feeder in special:

  • Curata manarele si locul de fixare a mulinetelor 

 

Pe malul apelor manerele lansetelor se pot murdari de namol sau, din neatentie, de la mainile murdare ale pescarului care nu se curata inainte de a le manipula. Foloseste o carpa din bumbac umezita cu o solutie de alcool cu ajutorul careia poti freca manerul si partile componente ale zonei de prindere a mulinetei. Nu uita sa practici aceasta operatiune in mod regulat ori de cate ori iti strangi uneltele dupa o partida de pescuit.

  • Depoziteaza lansetele in mod adecvat

 

Dupa ce vii de pe balta, aranjarea uneltelor si depozitarea lor poate fi ultimul lucru de care mai ai chef dupa o zi obositoare. Totusi, acorda putin timp si acestei operatiuni pentru a pastra in bune conditii corpul lansetei pentru urmatoarea partida pe pescuit.   

 

Aseaza mereu lansetele in pozitie verticala la depozitare si ai grija ca varfurile sa nu fie indoite deoarece, in timp, se vor deforma. De asemenea, nu lasa corpul lansetei in portbagajul masinii si nici in zone supraincalzite. Vibratiile repetate si caldura pot slabi structura de rezistenta si vei avea surprize neplacute exact cand nu te astepti. 

  • Curata segmentele daca au avut contact cu apa

 

De multe ori, se poate intampla ca lanseta sa fie in contact cu apa in care pescuiesti. Nu uita sa cureti cu atentie corpul lansetei si sa usuci suprafata prin stergere cu o carpa moale. Rezidurile de apa si microorganisme din apa, acumulate in timp, pot dauna mai ales in zona de imbinare a segmentelor. 

 

Sursa foto: fishingmall.ro, Pixabay.com

Intrebari si raspunsuri frecvente despre lansetele feeder

  • Care este lungimea optima a unei lansete feeder?

 

Nu exista un numar optim in ceea ce priveste dimensiunea lansetelor feeder care sa fie adoptat drept standard in materie. Aceasta caracteristica tine de preferintele si de topografia locului de pescuit. Desigur, la pescuitul din barca sau de pe un mal impadurit vor fi mai utile modelele mai scurte.

  • Ce inseamna puterea de aruncare la o lanseta feeder?

 

Puterea de aruncare este exprimata in grame si este inscrisa de regula pe corpul lansetei in zona manerului. Aceasta marime exprima masa pe care lanseta o poate arunca cu precizie in mod optim. 

  • La ce trebuie sa acord atentie cand cumpar o lanseta feeder?

 

In primul rand la calitatea materialului din care este construita lanseta. O lanseta de calitate va fi rezistenta, va avea o actiune optima si va permite lanseuri la mare distanta si cu precizie mare. 

  • Varfurile lansetelor feeder pot fi schimbate?

 

Da. De cele mai multe ori, lansetele feeder vin echipate cu un numar variabil de varfuri care sunt interschimbabile si pot fi confectionate din materiale diverse (carbon, fibra de sticla) cu diferite grade de sensibilitate.

  • La ce distanta maxima se pot face lanseurile la feeder?

 

Distanta maxima unui lansei depinde de calitatile constructive ale lansetei si, in principal, de lungimea acesteia. Folosind acelasi plumb, o lanseta mai scurta va lansa la o distanta mai mica decat o lanseta feeder cu un corp mai lung.  

Arata-le si prietenilor tai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *