Carp Tricks – Pesti capitali cu pungi solubile

Punga solubila

Pescuitul cu pungi solubile sau pe intelesul altor pescari „Bag-uri” putem spune ca a devenit viral cu o rata de eficienta maxima in pescuitul crapului. Pungile și saculetii solubili sunt cele mai populare accesorii de nadire din familia materialelor PVA. Când vorbim despre PVA, ne referim de fapt la un produs ce are in componenta alcool polivinilic, substanță activă care se dizolvă la contactul cu apa. Pungile solubile le gasim intr-o varietate mare de modele si dimensiuni diferite de la producatori renumiti precum FOX, KORDA, NASH sau CYGNET . Acestea se comercializeaza in cantitati de 20 sau 25 bucati / plic, iar dimensiunea pe care eu o recomand in pescuitul la distanta este de aproximativ 60mmx130mm.

Fast Melt

  • Fast melt se refera defapt la o punga ce are o dizolvare rapida destinata atunci cand pescuim in ape cu temperaturi scazute unde dorim sa avem o prezentare cat mai rapida si sigura pe substrat. In general acestea se folosesc iarna si primavara cand este frig sau pescuim in ape cu adancimi mici.

Slow Melt

  • Slow melt se refera la o punga ce are o dizolvare lenta destinata perioadelor calde ale anului cand temperatura apei este una ridicata sau cand pescuim in locuri cu adancimi mari. Se recomanda a fi pescuita vara,toamna cand temperatura apei depaseste 15 grade C pentru a fi siguri ca montura ajunge in siguranta pe substrat fara a se dizolva in momentul in care intindem firul si aranjam lanseta pe suport .

 

De ce sa folosim pungile solubile?

  • In momentul actual ca viteza si randament sustin ca nu exista o metoda mai eficienta decat pungile solubile sau momitorul, dar eu prefer pungile pentru ca putem introduce nada pe care o dorim, mai exact micropelete dedicat nadirii de dimensiuni mixte (2-4-6mm), boiliesuri sparte sau de dimensiuni mici si bineinteles lichidul faimos de incredere al fiecarui pescar.

Mixuri de Pelete si boilies pentru alcatuirea pungilor

Producatorul de nada DUDI BAIT ne ofera mixuri de nada si lichide special concepute si testate de ei pentru umplerea pungilor solubile in „goana” dupa pesti.

 

Un alt producator este FeederX ce prezinta in gama lor produse cu o eficienta super rapida. Acestia ofera pescarilor un mix alcatuit din 4 tipuri de micropelete de 2 mm .

Produsele FeederX sunt concepute in colaborare cu cei mai mari producatori europeni de nade si momeli, si in acelasi timp cu cei mai experimentati pescari. In urma experientelor si testelor realizate in concursuri cat si in apele publice/private, lacuri/rauri, specialistii FeederX au incercat sa puna la dispozitia pescarilor o gama de nade si pelete foarte eficiente. Datorita calitatii superioare, nadele si peletele FeederX pot fi folosite cu mare succes atat in concursuri cat si in partidele de relaxare. Gama de nada FeederX acopera toate nevoile, indiferent de pestele vizat sau locul unde pescuim.

Peletele Feeder-X Super Mix Pellet au la baza o combinatie de ingrediente bogate in vitamine si minerale care pot fi digerate cu usurinta de catre peste si sunt asociate de crapi cu hrana lor naturala, sporindu-le apetitul si mentinandu-i timp indelungat pe patul de nada. Sunt pelete de mare atractie avand in compozitie stimulatori de hranire de calitate.

Ingredientele din compozitia groundbaitului Feeder-X Super Mix Pellet sunt urmatoarele: pesmeti, fainuri de cereale, produse de panificatie si morarit, fainuri de seminte uleioase, fainuri de peste, sare, zaharuri, arome naturale si coloranti alimentari.

 

 

 

Prezentarea Pungii Solubile

Avantajul acestora este ca ne putem pregati mai multe monturi cu pungi de acasa astfel incat pe malul lacului doar schimbam monturile si le putem lansa la locul dorit. Asa cum este si in imaginea prezentata mai sus, pe baguri exista niste initiale care fac referire la momeala pusa pe firul de par pentru a sti in cazul in care dorim sa lansam acceasi momeala cu nada inapoi la loc.

Capturi

 

Cele mai frumoase capturi personale mi-au venit datorita pungilor solubile. Intr-adevar selectia cu acestea este una foarte grea, din punctul meu de vedere o putem face doar din nada introdusa in pungi si dimensiunea acestora dar atuul pungilor este ca prind tot, nu iarta nimic .

 

Silviu Tripe

The One Team Romania

Arata-le si prietenilor tai

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *