Concurs de spinning din barca cu diverse premii, la Diosig. Vezi regulamentul competitiei si conditiile de participare

Luna decembrie, vine cu un concurs special dedicat pescarilor de spinning. In data de 03 decembrie 2022, la Ferma de crap Diosig se va organiza o competitie de pescuit la rapitori din barca, in doua manse, pe 2 sectoare: Sector A, apa adanca, (un punct de masurare, ponton), Sector B, apa mica (doua puncte de masurare,ponton).

Programul competitiei

Ora 6:00 adunare generala

Ora 6:30 tragerea la sorti

Ora 7:15 intrarea pe lac in ordinea tragerii la sorti

Ora 7:30 start prima mansa

Ora 11:30 final de prima mansa

Ora 12:00 intrarea pe lac manasa a doua

Ora 12:30 start mansa a doua

Ora 15:30 final de mansa si de concurs.

Ora 16:30 festivitatea de premiere

Premii

Locul 1 – 1400 lei (+300 lei voucher)

Locul 2 –  800 lei (+300 lei voucher)

Locul 3 –  500 lei (+300 lei voucher)

CMMC –  300 lei (+300 lei voucher)

Aceste premii pot suferi modificari in functie de numarul echipelor inscrise

Regulament

Startul concursului se va da de la mijlocul lacului dintr-un perimetru bine stabilit. Dupa mansa 1 echipele vor schimba sectorul, avand la dispozitie  timp de 30 de minute sa ajunga la mijlocul lacului unde se va da din nou startul pentru mansa a doua in ordinea inversa fata de mansa 1.

Echipa  va fi formata din maxim doi pescari, doar doi concurenți pot sta într-o singură barcă.

  • Se admit un numar de maxim 20 de echiipe( barci )in competitie.
  • In barci trebuie sa existe toate dotarile cerute de lege si este obligatoriu ca toți concurenții sa respecte reglementările naționale și locale.
  • Concurenții participă pe riscul lor. Organizatorii nu sunt responsabili pentru accidentele sau pagubele care pot apărea în timpul evenimentului.
  • Numărul de concurs/ordine trebuie să fie afișat clar pe bărci sau pe una dintre hainele concurenților.
  • Este permisa folosirea motoarelor electrice.

    Este interzisa utilizarea motoarelor termice de catre concurenti.

  • Utilizarea , sonarului și a GPS-ului este permisă
  • Este obligatoriu folosirea minciogului la ridicarea  pestelui in barca (cu  mana in cazul unor exemplare mari de somn) interzis folisirea echipamentelor tip gafa sau grip!
  • Se pescuieste numai în zona desemnată de organizatori. Debarcarea pe mal este interzisa cu excepția unei situații de urgență sau cu permisiunea arbitrului.
  • Pescuitul pe timpul competiției se pote face doar din barca. În timpul pescuitului, distanța dintre bărci trebuie să fie de cel puțin 30 de metri și trebuie menținută. Regula trebuie respectată chiar dacă distanța  mai scurtă de 30 m a fost stabilită cu acceptul și consimțământul echipelor.  Distanta  mai mica de 30 de metri intre barci se accepta doar in timpul deplasari acestora nu in ancora, si cu acordul barci ancorate care va indica partea in care poate fi ocolit.

Pescuitul este posibil numai dintr-o barcă fixă, ancorată!

  • Echipele pornesc in ordinea numarului de ordine extras , la prima ancorare are prioritate echipa cu numar mai mic de ordine .Aceasta prioritate este valabila daca echipele ajung simultan la locul de pescuit sau in interval de 1 min. ( daca echipa cu numarul de ordine 4 ajunge si ancoreaza barca dar barca cu numarul 3 ajunge in interval de 5 min la acelasi loc, barca cu numarul 4 trebuie sa cedeze locul. Daca barca cu numarul 3 ajunge la peste 1 min diferenta barca 4 poate sa-si mentina pozitia. Pt a evita orice discutie , se pot face inregistrari video cu telefonul mobil unde se poate dovedi timpul de acorare si sosirea urmatoarei echipe pe loc –
  • Ordinea de start va fi atribuita prin tragere la sorți.
  • În cadrul suprafetei de apa desemnata, fiecare își poate alege locația de pescuit, individual și să o schimbe de mai multe ori în timpul competitiei.
  • În competiție se poate folosi orice naluca artificiala . Pescuitul cu momeală naturală este interzis! (de exemplu, pescuitul cu pește mort). Este interzisă utilizarea muștelor solo sau a streamerelor. De asemenea este interzisă nadirea cu viermusi/rame/ nada…etc… .
  • Concurenții își pot aduce toate echipamentele pe barcă; dar pescuitul se poate face doar cu un singur băț. Este interzis pescuitul la trena, sau în timp ce vă deplasați! Lungimea maximă a bețelor pentru utilizare în competiții este de 2,7 metri (9 picioare).
  • Concurenții nu vor primi nicio asistență externă decât în ​​caz de urgență (de exemplu, accident).
  • Peștele agatat trebuie adus la barca ancorata cat mai repede posibil fara deranjarea altor echipe . In cazul unor capturi mari( ex. Somn de dimensiuni mari ) unde nu se poate executa drilul in conditii optime se permite executarea drilului fara ancora dar in acest caz coechipierul care nu este in dril nu are voie sa pescuiasca.
  • Dacă echipa nu poate continua cursa, orice pește prins și cântărit înainte de a părăsi concursul va conta la clasamentul final al competitiei.
  • Pe durata competiției, sportivii trebuie să mențină peștele prins în viață și nevătămaț până la masurare. Folosirea sacilor de crap este obligatorie! Nu folosiți agrafe și curele!
  • Imediat după cântărire, toți peștii trebuie să fie eliberati în apă.
  • Peștii care au murit în timpul competitiei trebuie să fie predati echipajelor de cântărire fără întârziere!
  • În evaluarea concursului vor fi incluși numai pești rapitori vii ,agatati în gură, sau zona capului.
  • Toți peștii trebuie să fie prezentați juriului înainte de cântărire. Peștii care mor ca urmare a pescarului nu sunt masurati si nu puncteaza. Peștele subdimensionat va fi contorizat numai dacă restricția de mărime este ridicată inaintea competiției. Acest lucru trebuie menționat cel târziu în sedinta tehnica dinaintea competitiei.

 

  • Evaluarea include pești prinși în timpul competiției, precum și pești care au fost agatati în timpul regulamentar de concurs , dar si cei la care drilul depaseste finalul concursului.
  • Numai peștii prezentați în perioada oficială de măsurare sunt masurati. Timpul oficial de masurare peste perioada de concurs +15 de minute.
  • Fisa de punctaj trebuie să fie semnată de unul dintre membrii echipei pentru a valida și accepta rezultatul. După semnătură, niciun fel de reclamații cu privire la numărul de piese și lungimea măsurătorii nu vor fi acceptate de juriu.

 

  • Capturile trebuiesc duse la masurare cand aveti 1 sau maxim 3 pesti, cat si daca este vorba de un exemplar capital.

Stiuca 80cm minim

Somn 100cm minim

Salau 60cm minim

Bass 25cm minim

  • În cazul egalității de puncte (poziție), echipa care a prins mai multi pești este titularul de drept al locului in clasament daca si aceeasta persista . lungimea celui mai mare pește este decisivă.
  • Dacă competitia este întreruptă sub 3 ore din cauza unei circumstanțe, aceasta va fi considerată nula . daca a trecut de 3 ore se va considera ca si clasamentul final rezultatul din acel moment.
  • Organizatorul competiției evaluează ca „conduită incorectă” și exclude din competiție orice concurent sau echipă care polueaza mediul, apa, rănește sau pune în pericol pe alți concurenți sau nu face tot posibilul pentru protejarea concurentilor si peștilor.
  • Organizatorul va descalifica și va îndepărta imediat din concurs un concurent sau o echipă daca au consumat bauturi alcolice in exces si prezinta semne vizibile de consum a acestora.
  • Toți concurenții trebuie să respecte aceste reguli de conduita

 

  • Evaluare si notare:

Capturile se masoara astfel:

Mărimea peștelui este determinată de distanța în cm de la vârful botului  până la capătul inotatorii caudale.

1 punct =1 centimetru.

Centimetrii inceputi sunt întotdeauna rotunjiți in sus . Ordinea finala  se va facae pe punctele astfel obținute.

Limita de dimensiune pentru pesti masurati este:

– salau: 25 cm

– stiuca: 35 cm

– avat: 20 cm

– biban: 12 cm

-bass: 15 cm

– somn: 50 cm

 

Pentru primele 2 bucati din fiecare specie se va primi un bonus de 200 de puncte la care se adauga lungimea pestilor capturati,1 cm /1 punct.

După „primele 2 bucăți / specii de pește + puncte suplimentare”, se va contabiliza doar  1 cm / 1punct.

 

                   Se vor bonifica urmatorele specii:

 

– salau +200 puncte suplimentare

– stiuca +200 puncte suplimentare

– avat +200 puncte suplimentare

– biban +200 puncte suplimentare

– bass +200 puncte suplimentare

 

Exemplu :

salau 40 cm = 40 + 200 puncte

salau 52 cm =52 + 200 puncte

salau 58 cm = 58 de puncte

stiuca 60 cm  =60 + 200 puncte

biban 22 cm  =22 + 200 puncte

biban 20 cm = 20 + 200 puncte

biban 25 cm =25 puncte

biban 24 cm =24 puncte

salau 44 cm = 44 puncte

avat  40 cm = 40 + 200 puncte

Total: 1585 puncte

În cazul egalității de puncte (poziție), echipa care a prins mai multi pești este titularul de drept al locului in clasamen daca si aceeasta persista . lungimea celui mai mare pește este decisivă.

 

Punctajul final se va calcula astfel :

Punctele obtinute in prima mansa (locul in clasament) se cumuleaza punctele obtinute in a doua mansa (locul in clasament) si acestea vor da clasamentul final.

Castiga cine are un numar mai mic de puncte

 

  • Dupa ultimul semnal , care marcheaza finalul concursului, doar pesti masurati in suprafata de concurs (pe suprafata de apa dedicata concursului ) o sa fie luati in calcul.

 

  • Penalități

Avertisment – Cartonas galben – pentru încălcarea regulilor generale de concurs.

Descalificare – Cartonas rosu  – dacă o echipă încalcă în mod repetat o regulă.

Daca o echipa pescuieste înainte de start și/sau după semnalul de închidere va  fi penalizat cu reducere de – 500 puncte.

 

  • Conditii de participare:

Oricine are vârsta de 18 ani și deține un permis de pescuit valabil  poate participa.

În competiție se poate înscrie orice echipă formată din doi concurenți sau se poate participa si individual taxa fiind aceeasi ca si in cazul unei echipe formate din doi concurenti.

 

Taxă de participare :

 300 RON – echipă/barcă formată din membrii clubului.

 350 RON – echipă/barcă non-club.

 

  • Taxa de inscriere pentru acest turneu poate fi plătită catre A.C.S.P.TRANSILVANIA!

Odată ce suma a fost primită, echipa este considerata înregistrata.

Prin înscrierea in competitie este si acceptată si producerea de materiale foto/video și audio pe parcursul competiției.

Plata taxei se poate personal la Sebi la Magazinul de pescuit BaitShop , Cristina – Magazinul de pescuit Leni46 (Micro 15) sau cont bancar .

Cont Bancar : Sabau Vlad – RO67BTRL03101201220107XX.

Va rugam specificati numele si concursul pentru care se face plata.

Arata-le si prietenilor tai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *