Cea mai buna montura crap

Vrei sa te simti cu adevarat provocat de capturarea unui crap de dimensiuni mari si stii ca este dificil sa-l prinzi pentru ca are o vedere excelenta si o fire suspicioasa? Te-a gandit sa-ti maresti bagajul de cunostinte in domeniul pescuitului la crap si sa descoperi care sunt cele mai bune monturi care sa induca in eroare pestele si sa-l faca sa muste? 

 

In continuare, vei descoperi un top al celor mai bune monturi de crap, vei afla cum sa o alegi pe cea mai buna, care sunt marcile recomandate si cum sa realizezi o montura care sa-ti aduca capturi spectaculoase in scurt timp. In plus, vei afla raspunsul la unele intrebari frecvente despre monturile la crap. 

Cea mai buna montura crap – Clasificare TOP 3

 

Montura pentru crap este, de fapt, un ansamblu de piese si accesorii, care impreuna reusesc sa duca la capturarea pestelui, atragandu-l spre nada si apoi spre carlig. De retinut este faptul ca montura are urmatoarele elemente componente de baza: leadcore-ul, plumbul, vartejul si conul siliconic. In comert exista diferite tipuri de monturi de crap, ideale pentru a face capturi impresionante, majoritatea pescarilor preferandu-le pe cele pe care le stiu sa le faca cel mai bine si care stiu ca vor da rezultate pozitive pe balta, in iazuri sau pe Dunare chiar. 

 

ProdusMONTURA CORMORAN LINE ALIGNER RIG T3 NR.4/2BUCMONTURA CORMORAN LINE ALIGNER RIG T3 NR.4/2BUCMONTURA LIFE-ORANGE LEAD FEED 56G
CaracteristiciMontura poate fi folosita pentru boilies, pop-up si pelete

In pachet exista 2 bucati

3 x 75cm lungimi pre-legate de leader Submerge Camo lead-free (fara insertie de plumb) de 40lb

Este livrat cu o agrafa rapida cu vartej de marimea 7 si 3 mansoane anti incurcare Micro

Leadcore-ul este de 70 cm

Are greutatea de 56-85 grame

Are cosulet pentru momeala 

Carligul pentru crap este numarul 4

PROEste usor de efectuat

Nu necesita cunostinte tehnice aprofundate

Sunt gata facute si usor de montat

Vin cate 3 la set, ceea ce permite inlocuirea unei monturi daca este pierduta

Este un montaj recomandat pentru toate tipurile de prize

Piesele sunt de inalta calitate

Este facuta de mana

ContraNu se recomanda pentru pescuitul de fundNu are cosulet pentru momealaPretul este mai mare 
Vezi AICI pretVezi AICI pretVezi AICI pret

 

Cea mai buna montura crap cu feeder

 

Pentru pescuitul crapului este necesara, de cele mai multe ori, utilizarea unei monturi speciale, deoarece aceasta specie de peste are un miros dezvoltat, putand fi atras catre carlig cu ajutorul unei momeli montate in interiorul unui cosulet. O astfel de montura este formata dintr-o linie, un lest sub forma unui cosulet momitor, ce are atat rolul de a atrage pestele, cat si de a pastra montura in zona preferata de pescar. 

 

MONTURA LIFE-ORANGE LEADCORE 30G

Vezi AICI pret

 

Montura are carlig dublu, fiind ideala pentru pescuitul general, cu linie si carlige excelente impletite. Leadcore-ul este de 30 cm, iar greutatea este de 30 grame.

 

                    AVANTAJE               DEZAVANTAJE
  • este fabricata din piese de inalta calitate
  • ajuta la prinderea unor capturi impresionante
  • este eficienta si usor de folosit
  • pretul poate fi considerat mai mare

 

MONTURA LIFE-ORANGE METHOD FEEDER 30G

Vezi AICI pret

 

Montura are leadcore de 40 cm, greutate de 30 grame, este echipata cu doua carlige, fiind o alternativa la boilies, seminte sau naluci.

 

                    AVANTAJE               DEZAVANTAJE
  • este o montura foarte eficienta in prinderea crapului
  • aduce satisfactii pescarului
  • asigura o intepare excelenta a pestelui
  • are forma si finisaj aerodinamic
  • nu permite aruncarea la distanta pentru ca are greutate mai mare

 

MONTURA LIFE-ORANGE IN-LINE FOR BOILIES 71G

Vezi AICI pret

 

Montura este recomandata pentru toate tipurile de prize, are carlig numarul 4, leadcore de 70 cm si greutate 56-85 grame.

 

                    AVANTAJE               DEZAVANTAJE
  • este eficient la pescuit de crapi
  • materialele sunt de calitate superioara
  • poate fi aruncat cu mare precizie
  • pretul este mai mare

 

Cea mai buna montura crap fara feeder

 

Pescuitul la crap fara feeder este preferat, in special, de pescarii amatori, deoarece monturile de acest tip sunt usor de realizat, necesita un minim de accesorii si dau rezultate satisfacatoare in cele mai multe conditii. 

 

MONTURA PROLOGIC SAFETLY CLIP MC LEADER 80CM/45LBS

Vezi AICI pret

 

Montura are 80 de cm, clip de siguranta si tub conic de cauciuc, bucla ovala si 3 cm anti tangle. 

 

                    AVANTAJE               DEZAVANTAJE
  • ofera pescarului timp suficient pentru a pescui si nu sa faca monturi
  • permite realizarea de capturi impresionante
  • costurile de achizitie sunt mai mari

 

MONTURA PROLOGIC 10CM/20LBS CU CARLIG XC7 NR.4 3BUC

Vezi AICI pret

 

Montura are un fir textil de 10 cm, tub flexibil, vartej cu inel, carlig XC7, numarul 4, iar pachetul vine impreuna cu 3 bucati. 

 

                    AVANTAJE               DEZAVANTAJE
  • ideal atunci cand se folosesc sacii PVA
  • vartejul cu inel ofera optiuni multiple
  • este scurta si discreta, atragand crapul
  • are o eficienta mai mare la intepare
  • are greutate mica
  • raportul calitate – pret este foarte bun
  • nu are feeder

 

MONTURA FOX Edges Armapoint Curve short rigs 20lb green sz 6 x 2

Vezi AICI pret

 

Monturile au fir textil, carlige de dimensiuni diferite, numarul 8, 6, 4, 2. Sunt dotate cu manson antiincurcare, adaptor, varnis siliconic pe tija carligului. Au vartejuri marimea 7, agrafe rapide, marimea 7, stopere. In pachet sunt doua monturi disponibile doar in varianta cu micro contra. 

 

                    AVANTAJE               DEZAVANTAJE
  • au nuante atractive pentru crap
  • agrafele se ataseaza rapid
  • firul este rezistent
  • sunt usoare
  • sunt preferate de pescari amatori, dar si profesionisti
  • nu are cosulet pentru momeala

 

Cum alegi cea mai buna montura pentru crap

 

Fiecare pescar, indiferent ca este amator sau profesionist, urmareste ca la sfarsitul partidei de pescuit sa obtina capturi impresionante, asa ca trebuie sa stie inainte de toate ca o montura corecta poate sa-i aduca succesul scontat. In alegerea sa trebuie sa tina cont de recomandarile specialistilor, de parerile altor pescari, precum si de unele criterii importante, cum ar fi:

 

  • Tipul de montura. Pescarii prefera diferite monturi, asa ca exista numeroase de oferte de acest tip, dintre ele remarcandu-se montura in linie (usor de realizat si nu necesita cunostinte aprofundate), montura de tip combi rig (se face prin combinarea unui fir moale cu unul rigid) si montura cu fir rigid (ideala pentru pescuitul la adancime);

 

  • Anotimpul in care se pescuieste. Crapul se comporta diferit in functie de temperatura apei, asadar fiecare anotimp trebuie sa fie abordat cu monturi specifice, care au sansele cele mai mari sa realizeze capturi impresionante. Astfel, in timpul iernii si primavara crapii necesita proteine si, de aceea, monturile cu feeder au cel mai mare succes, momeala atragand pestii in apropierea carligelor. Toamna crapii se hranesc mai ales cu larve si rame, de aceea, mai mari sanse de succes au monturile in linie si cele de tip combi;

 

  • Zona de pescuit. Crapii traiesc atat in ape statatoare, cum ar fi baltile, cat si in ape curgatoare, mai mult sau mai putin rapide. Alegerea monturii trebuie sa tina cont de viteza curentului de apa. Astfel, in apele rapide monturile cu feeder au mai multe sanse de succes, deoarece este nevoie de momeala mai multa si mai aromata, pe cand in apele statatoare, o linie simpla poate fi suficienta;

 

  • Brand. Pentru multi pescari, nume celebre de branduri care se ocupa cu fabricarea de produse de calitate, eficiente si performante, reprezinta un criteriu obligatoriu in selectarea unor monturi de top, cum ar fi: Life-Orange, Fox, Cormoran, Korda, Nash;

 

  • Pretul. Cu cat pretul este mai mare, cu atat montura este mai complexa si poate sa garanteze capturarea unor pesti de dimensiuni mari. Cine vrea un produs bun trebuie sa tina cont si de acest criteriu.

 

Marci recomandate de Fishingmall

 

Magazinul Fishingmall.ro vine in intampinarea dorintelor tuturor pescarilor amatori sau profesionisti cu monturi de calitate superioara, eficiente pe teren, indiferent de anotimp, fabricate de producatori renumiti pentru performante si preturi accesibile. 

 

Marca Fox

 

Brandul FOX a aparut in 1960, in Marea Britanie si este foarte cunoscut pe plan european, echipamentele sale de pescuit fiind apreciate de pescari de pretutindeni. In prezent produce foarte multe tipuri de produse, colaborand cu numeroase tari de pe Glob. Pentru partide de succes la crap, Fox a creat o serie de accesorii pentru monturi, Edges. 

 

Marca Cormoran

 

Firma Cormoran este un producator european care se afirma din ce in ce mai mult in domeniul pescuitului. Produsele sale se remarca prin calitatea deosebita, fiabilitate si robustete de mai bine de 20 de ani. In prezent firma face parte din compania Daiwa.  

 

Marca Life-Orange

 

Compania Life-Orange isi desfasoara activitatea intr-un mic orasel german de pe malul Dunarii numit Vilshofen. Zona este cunoscuta pentru raurile si lacurile bogate in peste, dar si pentru echipamentele de cea mai buna calitate, produse de aceasta companie, cum ar fi monturi diverse pentru pescuitul crapului. Produsele sunt vandute in majoritatea tarilor europene, firma declarandu-si intentia de a transforma pescuitul nu doar intr-o afacere, ci si intr-un mod de viata. 

 

Cum se realizeaza cea mai buna montura pentru crap

 

O montura corect realizata va atrage crapul care nu-i va mai da drumul. Elementele de baza, care o alcatuiesc, sunt: leadcore-ul (tub de protectie cu lungime variabila), plumbul (are in interior un tub de plastic), vartejul si conul siliconic. De regula, realizarea monturilor este destul de complicata si necesita timp, asa ca pescarii pot alege monturi gata facute din comert. 

 

Montura in linie se realizeaza in felul urmator:

  • linia principala se monteaza intr-un tub de protectie;
  • se trece apoi prin plumb cu ajutorul unui con de protectie din cauciuc;
  • se leaga linia cu un nod simplu de vartej;
  • forfacul protejat de un tub siliconic se leaga de vartej.

 

Montura de tip combi rig presupune combinarea unui fir moale si a unuia rigid, evitandu-se incurcarea in timpul aruncarii. Montura de tip feeder este recomandata pe lacuri mai populate. Vine cu plumb feeder, care umplut poate ajunge destul de greu si nu va putea sa fie aruncat foarte departe. 

 

Cateva sfaturi despre montura sunt utile pentru a avea rezultate bune la pescuit:

  • daca nu este crap in zona de pescuit, degeaba are pescarul cea mai buna montura;
  • nu vor fi obtinute capturi impresionante daca montura de crap nu a aterizat bine pe substrat;
  • montura trebuie sa arate natural, altfel s-ar putea sa puna pestii pe fuga;
  • nici cea mai buna montura nu va avea rezultate excelente la nesfarsit, pentru ca la un moment dat crapii se vor invata cu ea etc.

 

In concluzie, daca vrei sa devii  un pescar priceput si sa prinzi crapi de dimensiuni diferite, in cantitate mare, atunci tine cont de aceste informatii, alege cele mai bune monturi si nu uita sa-ti perfectionezi permanent tehnica de pescuit. 

 

Sursa foto:

shutterstock.com

fishingmall.ro

 

Intrebari si raspunsuri frecvente despre montura crap

 

Care sunt monturile pentru crap care functioneaza cel mai bine?

Cei mai multi dintre pescari considera ca monturile de crap care functioneaza cel mai bine sunt montura in linie, montura de tip combi rig si cea cu fir rigid.

 

Care este cea mai importanta componenta a monturii pentru crap?

Cea mai importanta componenta a monturii pentru crap este firul, astfel incat pescarul trebuie sa aleaga unul de cea mai buna calitate, suficient de subtire pentru a nu fi vazut de peste si suficient de puternic pentru a nu se rupe atunci cand este lansat. 

 

Cum alegi cea mai buna montura pentru crap?

Cea mai buna montura pentru crap trebuie sa fie aleasa in functie de urmatoarele criterii: tipul de montura, zona de pescuit, anotimp, brand, pret, parerile altor clienti.

 

Ce se intampla daca montura de crap nu se face corect?

Daca montura pentru crap nu se face corect, atunci pestele poate refuza sa se apropie de momeala sau daca il inghite, atunci s-ar putea sa-l scuipe si sa renunte la el.

 

Care sunt marcile recomandate de monturi de crap?

Printre marcile recomandate de monturi de crap se numara firme precum Fox, Cormoran si Orange.

Arata-le si prietenilor tai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *