Montura pe o apa curgatoare – cum se foloseste si care sunt elementele de care trebuie sa tii cont

Pescuitul reprezinta o activitate devenita pasiune pentru foarte multi oameni. Nimic nu se compara cu bucuria de a prinde un peste mare, dupa multe clipe de asteptare. Cu toate acestea, chiar daca pescuitul pare o activitate usoara, trebuie sa stii ca necesita multa implicare, vointa si cunostinte in domeniu. De asemenea, pentru a pescui, ai nevoie de accesorii de inalta calitate, care sa te ajute la prinderea pestilor in orice situatie.

Despre monturile pentru apa curgatoare

Este mult mai dificil sa pescuiesti intr-o apa curgatoare, decat este intr-o apa statatoare. Poate reprezenta o adevarata provocare, chiar si pentru pescarii cu multa experienta. Cu toate acestea, daca iti place sa incerci adesea lucruri noi, trebuie neaparat, macar o data in viata, sa incerci sa prinzi capturi impresionante intr-o astfel de apa. Cu siguranta, nu-ti va parea rau, pentru ca experienta este una memorabila. 

 

Pentru a pescui cat mai bine intr-o apa curgatoare, spre exemplu la rapitori pe Dunare, ai nevoie de cele mai bune undite, lansete de calitate superioara, monturi de pescuit pe ape curgatoare, plumbi grei, momeala, si, eventual, de o barca

 

Cu alte cuvinte, pentru a merge la pescuit pe o apa curgatoare si pentru a avea o partida de pescuit de succes, ai nevoie de un echipament generos, care sa iti ofere o mana de ajutor in acest sens. Fara toate cele enumerate sau fara unele dintre acestea, exista un risc sporit ca experienta pescuitului pe apa curgatoare sa nu fie una multumitoare. Astfel, inainte de a pleca la drum, echipeaza-te cu tot ceea ce este nevoie, pentru a te bucura pe deplin de moment. 

 

Retine faptul ca este esential ca montura sa fie de apa curgatoare, nu de apa statatoare. Aceasta este ceva mai complicata decat montura clasica, insa, cu putin antrenament, cunostinte si vointa, nu exista riscul de a nu resui sa o montezi asa cum trebuie. 

Cum se folosesc monturile de pescuit pe o apa curgatoare

Montura reprezinta primul element care intra in contact cu pestii. In plus, monturile de ape curgatoare sunt cele care te ajuta sa aduci capturile la mal, astfel incat sa poti imortaliza momentul. Cu alte cuvinte, montura reprezinta un element cheie intr-o sesiune de pescuit, element pe care trebuie sa pui mare accent, astfel incat partida sa fie una cat mai reusita. 


De aceea, este elementar sa stii sa folosesti montura, pentru ca aceasta are un rol de baza in succesul sau esecul partidei. Trebuie sa stii ca montura difera nu doar in functie de tipul apei in care pescuiesti, ci si de stilul de pescuit si de tipul pestelui pe care il vizezi. 

 

Este recomandat ca montura pentru ape curgatoare sa fie realizata cu ajutorul a doi plumbi, sub forma de para, astfel incat momeala sa fie cat mai bine asezata pe fundul apei. Curentii pot misca momeala, fapt pentru care, in cazul apelor curgatoare, precum raurile, plumbii sunt indispensabili. 

 

Foarte multi pescari incepatori nu stiu cum sa aseze montura intr-o asemenea apa, astfel incat aceasta sa contribuie la prinderea pestilor. Cel mai bun sfat este lansarea monturii impotriva curentului, fara presiune din partea ta, astfel incat apa sa aseze lin montura pe fundul apei. In cazul in care incerci sa pui presiune la amplasarea monturii in apa, risti ca plumbii sa se desprinda sau sa prinzi tot felul de mizerii in carlig. Acest sfat poate fi chiar cel care iti va aduce succesul cand alegi sa mergi la pescuit pe ape curgatoare.

 

Tine cont de toate sfaturile prezentate, echipeaza-te in mod corespunzator si nu uita ca pescuitul pe ape curgatoare este cu totul diferit fata de cel de pe apele statatoare. Astfel, este foarte important ca inainte de a pleca la drum, in cautarea capturilor, sa te interesezi foarte bine cu privire la pescuitul pe ape curgatoare, astfel incat sa nu ai batai de cap pe malul apei. In cazul in care vrei sa incerci pentru prima data o astfel de sesiune de pescuit, mergi alaturi de un profesionist, pentru a invata de la acesta cele mai eficiente trucuri pentru prinderea pestilor. 

 

Sursa foto: Shutterstock.com

Arata-le si prietenilor tai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *