Carp Tricks – Alegerea echipamentului de pescuit la Feeder

Ce reprezinta pescuitul la tehnica feeder?

Acest stil de pescuit reprezinta defapt un pescuit in principal bazat pe  groundbait sau micropeleti cu ajutorul unui echipament dedicat, al unui momitor de tip „method feeder” și al monturilor specifice.

  • Este un pescuit  prin excelenta foarte precis, pentru ca scopul este ca nada si momeala sa se afle una lângă cealaltă,fiind o zona de maxima atractie si de viteza.
  • Pescuitul la method feeder a devenit de departe cel mai practicat stil de pescuit al ultimilor ani si cu cea mai mare rata de succes. Este eficient, simplu, comod ce poate fi pus in practica de catre oricine.

Echipament pentru pescuitul la feeder

Acest stil desigur ca presupune un echipament dedicat acestuia.

Lansetele de tip feeder se remarcă prin numărul mare de inele ce permit o distribuire progresivă a tensiunii în blank, dar şi prin cele 2, 3 sau 4 vârfuri cu putere şi acţiune diferită (Light, Medium si Heavy ) care echipează aceste lansete.

Ce lanseta recomand ?

  • Lanseta Team Feeder Power Fighter by Dome este lanseta perfecta pe care eu am folosit-o, pentru cei care cauta crapul si carasul la distante mari cu method feeder ori momitor. Conceputa pentru pescuit la distante de peste 70m, modelul H de 3.90m are o actiune progresiva, si poate fi folosita cu succes atat pe rauri cat si pe lacuri.

Blank-ul este fabricat din IMT-8 Power Carbon, are actiune rapida progresiva si este impartit in 3 tronsoane. Un alt aspect ce trebuie enumerat este varful senzitiv, cu o constructie speciala, ce va semnaliza perfect trasaturile, permitand o intepare rapida. Lanseta dispune de inele KW Low Rider SIC cu pastile ceramice si maner din pluta cu finisaj EVA, ce confera o priza excelenta si o senzatie placuta la atingere. Lanseta Team Feeder Power Fighter by Dome, H 3.90m, 40-120g, 3+3buc, se comercializeaza impreuna cu 3 varfuri de semnalizare ce au urmatoarele caracteristici: varful verde (fibra de sticla) – putere Light, varful portocaliu (carbon) – putere Medium si varful rosu (carbon) – putere Heavy.

Alegerea mulinetei pentru lanseta de feeder

Mulineta Team Feeder Carp Fighter By Dome LCS , o mulineta senzationala pe care am folosit-o in ultimele partide de pescuit, si pot sa va spun cu incredere ca aceasta se echilibreaza perfect cu lanseta prezentata de mine mai sus.  Specificul mulinetei Team Feeder Carp Fighter LCS este data de tamburul de tip Shallow (cu buza subtire). Antireturul infinit si cei 3+1 rulmenti din interior asigura o functionare lina a mulinetei. Sistemul de oscilatie de tip S-Curve, mecanism care asigura o asezare a firului cat mai aproape de perfectiune. Baitrunner-ul are o plaja larga de reglaj, dar se decupleaza deja la doar un sfert de rotatie a manerului. Frana micrometrica, pick-up-ul de tip powerbail si galetul supradimensionat sunt dotari standard pentru mulinetele Team Feeder Carp by Dome.

Suporti, minciog si picheti 

  • Cap Suport Reglabil tip „V” Delphin Feeder, 14.5cm

    – fabricat din material plastic rezistent si durabil. Caracteristic acestui model in forma literei „V”este zona centrala flexibila, formata dintr-un tub elastic transparent, atasat celor doua brate laterale, care asigura pozitionarea varfului lansetei fara riscuri.Dispune de filet universal si se poate atasa la orice tip de scaun modular, pichet sau accesorii speciale. Sistemul de fixare pe pichet este prevazut cu un surub de reglaj care permite pozitionarea suportului la diferite grade de inclinatie in plan orizontal cat si vertical, in functie de necesitati.

Suport Dublu  Team Feeder By Dome pentru lansete

– Suport cu doua posturi special conceput pentru atasarea capetelor de suport sau pentru montarea avertizorilor. Reglarea si fixarea pe inaltime se face prin intermediul unei cleme de plastic foarte rezistente. Suportul telescopic dispune de filet universal.

 

 

 

 

 

 

 

 

Cap Minciog Cauciucat Team Feeder by Dome 

Blue Method Carp Dip Head este un cap de minciog cu forma ovala si deschidere suficient de mare (60x50cm) pentru a putea fi utilizat atat la pescuitul stationar cat si la pescuitul crapului. Cadrul este construit din aluminiu care sporeste durabilitatea si mentine greutatea redusa. Plasa este confectionata din microfibre de poliester cauciucat, moale si rezistent la rupere, ce nu raneste pielea pestilor, se usuca foarte rapid si nu retine mirosurile neplacute.

Maner de minciog telescopic special conceput pentru pescuitul pestilor de talie medie si mare. Este un maner rigid si puternic, realizat din carbon compozit cu o greutate aproximativa de 450 grame si o lungime de pana la 3 metri.

 

 

 

 

 

Sper ca am fost de ajutor celor ce sunt inca in dubii in alegerea echipamentului de pescuit. Va doresc fire intinse !

Silviu Tripe

Consultant Fishing Mall Romania

Arata-le si prietenilor tai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *