Pescuit la rubeziana – Lucrurile elementare pe care trebuie sa le cunosti despre acest tip de pescuit

Exista mai multe tipuri de pescuit, unde se numara si pescuitul la rubeziana.  Un pescar profesionist trebuie sa incerce toate tipurile de pescuit, astfel incat sa isi poata da seama care este modalitatea de capturare a pestilor care i se potriveste cel mai bine.

Daca te pasioneaza pescuitul si iti doresti sa incerci si acest tip, atunci este esential sa citesti in continuare articolul, pentru a te pune la curent cu cele mai valoroase informatii in acest sens. Pregateste-te pentru pescuitul cu rubeziana ca la carte cu ajutorul datelor de aici.

Pescuit la rubeziana – Ce inseamna rubeziana?

 

Daca te intrebi ce este rubeziana, afla ca aceasta reprezinta o varga de dimensiuni mari, care se utilizeaza la pescuitul stationar. Astfel, pescuitul la rubeziana presupune fixarea unditei intr-un punct fix, aproape de mal, la adancimi medii, fapt pentru care acest de pescuit poate fi considerat a fi unul destul de dificil. 

 

Pescuitul cu rubeziana se poate face chiar si in cazurile in care curentii sunt foarte puternici. Acest tip de pescuit poate oferi pescarului posibilitatea de a sta pe scaun pe tot parcursul sesiunii, deoarece cu ajutorul accesoriilor necesare, batul poate ajunge pana la lungimea ideala. Cu alte cuvinte, pescuitul la rubeziana implica un efort mic din partea pescarului, insa necesita accesorii si elemente componente de calitate superioara. 

 

Pretul echipamentului pentru pescuitul la rubeziana este destul de piperat, iar tehnica de pescuire este una destul de dificila, motiv pentru care foarte putini pescari aleg sa captureze in acest fel. Cu toate acestea, pescuitul la rubeziana a inceput sa fie din ce in ce mai practicat si in Romania, lucru care este imbucurator. 

 

Pescuit la rubeziana – Elementele componente fara de care acest tip de pescuit nu poate fi intreprins

 

Pescuitul la rubeziana are in alcatuire doua parti componente: kitul si portkitul. Kitul reprezinta varful care poate ajunge pana la lungimea de 4 metri, iar portkitul este restul batului care functioneaza precum un prelungitor, astfel incat varful sa ajunga la adancimea necesara. 

 

Acest tip de pescuit necesita folosirea plutelor, a plumbului, a firului si a carligului, fiind asemanator cu pescuitul la varga.

Partea buna este faptul ca tot echipamentul pentru rubeziana este foarte usor de manevrat.

 

De asemenea, la pescuitul cu rubeziana  mai este nevoie de un scaun modular, special pentru pescuit, de un suport care sa sustina rubeziana si de momeli.

 

Ceea ce este elementar de retinut in cazul acestui tip de pescuit este faptul ca reprezinta o tehnica care poate fi intreprinsa in ciuda curentilor apei si este o modalitate care ofera sansa de a pescui pana la 20 de metri adancime.

 

Cu alte cuvinte, pescuitul la rubeziana reprezinta un tip de pescuit cu care ai mai multe sanse de a prinde capturi, decat in cazul altoa, dar care necesita investitii destul de mari. 

 

Astfel, este de preferat ca doar pescarii profesionisti si pasionati sa incerce acest tip de pescuit, nefiind recomandat pentru cei incepatori sau amatori, din cauza costurilor ridicate. 

 

Este bine ca un pescar ocazional sa se orienteze pentru inceput spre echipamentele ieftine, care sa-i ofere sansa de a se bucura de acest tip de activitate cu cat mai putini bani. Astfel, cel mai bine este ca amatorii sa se orienteze spre un alt tip de pescuit, mult mai usor si ieftin.

 

In cele din urma, daca iti place sa pescuiesti, simti ca aceasta activitate te relaxeaza si te face sa uiti de toate problemele de acasa, este bine sa incerci mai multe tehnici de capturare a pestilor, astfel incat sa alegi modalitatea care consideri ca ti se potriveste cel mai bine. Este foarte important sa te orientezi spre un tip de pescuit pe care il consideri ca fiind usor de intreprins, astfel incat fiecare sesiune de pescuit sa fie una de succes, de neuitat. 

 

De aceea, daca practici des pescuitul, incearca si pescuitul la rubeziana, fiindca s-ar putea sa iti placa foarte mult. Ai nevoie doar de o suma mai mare de bani, insa tehnica in sine este una foarte simpla si usor de pus in practica. 

 

Sursa foto: Pexels.com

Arata-le si prietenilor tai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *