Cel mai bun scaun de pescuit

Vrei sa pescuiesti confortabil pe malul apei si sa te bucuri de capturi impresionante? Vrei sa nu ai dureri de spate si sa te stai comod de-a lungul a multor ore petrecute aici? In continuare, vei descoperi un top al celor mai bune scaune de pescuit, care sa te ajute sa te simti minunat practicand acest hobby mult iubit. Vei afla cum sa alegi si sa folosesti scaunul, care sunt marcile recomandate, dar si unele raspunsuri la intrebari pe care multi pescari amatori si le adreseaza cand vine vorba despre acest subiect. 

 

 Cel mai bun scaun de pescuit – Clasificare TOP 3

 

Scaunul de pescuit este acel accesoriu extrem de util pescarului, indiferent de durata partidei, de sezon, specia de peste sau de tehnica folosita pentru capturarea diferitelor exemplare. In magazinele fizice sau online exista o gama variata de astfel de produse de top, cu caracteristici care sa se muleze pe necesitatile oricui. Astfel, se evidentiaza scaunele pentru pescuit energic sau in asteptare, modulare, cu picioare reglabile pe inaltime, cu spatar reglabil, de dimensiuni mici, medii sau mari, de tip vizitator sau operational. 

 

ProdusScaun cu rucsac Capture Traveller OX-37-1102Scaun Feeder Filfishing cu Husa de transport si cu brat de feeder 90-180 cmScaun Fox Super Deluxe Recliner High Back Chair
CaracteristiciScaunul pentru pescuit este ideal pentru cei care prefera miscarea

Este pliabil 

Are rucsac detasabil, care poate fi folosit si fara scaunel

Are curele de transport captusite

Scaunul este gandit pentru pescarii de feeder

Este construit din tevi metalice, cu diametrul de 30 mm, are 4 picioare de sustinere extensibile

Dimensiunile scaunului sunt 50 x 60 cm (cadrul), 42 x 32 cm (sezutul)

Scaunul este de lux, confortabil

Are spatar inalt, complet reglabil

Este fabricat din aluminiu, spuma, poliester, neopren

Greutatea este de 9 kg

Sarcina maxima admisa este de 150 kg

PROMaterialul este rezistent la uzura

Este ideal pentru pescuitul de miscare

Poate fi transportat facil

Raportul calitate – pret este foarte bun

Are rezistenta si stabilitate

Picioarele si spatarul se rabateaza

Ocupa spatiu redus la transport

In pret este inclus si un brat telescopic si o husa de transport din material textil

Se utilizeaza foarte usor

Poate fi pozitionat si pe teren moale

Este foarte confortabil

Poate fi folosit si de persoane supraponderale

Spatarul inalt poate fi dezasamblat pentru a fi mai compact la transport

ContraNu are spatar si nici alte accesoriiSpatarul este destul de simplist si nu ofera confortPretul este mai mare comparativ cu alte produse
Vezi AICI pretVezi AICI pretVezi AICI pret

 

Cel mai bun scaun pentru pescuit energic

 

Scaunele pentru pescuitul energic sunt diferite de cele pentru pescuitul in asteptare, deoarece aici este nevoie mai degraba de reactie rapida. Un spatar rigid al scaunului este ideal pentru ca pescarul nu-si va dori sa stea prea relaxat sau sa se rastoarne in timp ce se va repezi sa ridice lanseta. 

 

Scaun Pentru Galeata Ridge Monkey Cozee Bucket Seat – RM129

Vezi AICI pret

 

Produsul este un scaun pentru galeata, ce suporta greutate de pana la 160 kg, are spatar ranforsat si dimensiunile aproximative sunt H115mm x W300mm x D300mm.

 

AVANTAJEDEZAVANTAJE
  • galeata devine un scaun confortabil datorita sezutulului dotat cu saltea moale
  • scaunul pentru pescuit este confectionat din materiale rezistente
  • raportul calitate – pret este foarte bun
  • spatarul nu este reglabil
  • nu are nimic deosebit la capitolul aspect estetic

 

SCAUN PROLOGIC AVENGER BED CAMO – A8.PRO.65049

Vezi AICI pret

 

Scaunul de pescuit are o saltea captusita, rama din otel ultra-puternica, picioare reglabile, talpi de noroi, cotiere. Are greutatea de 3,2 kg, suporta o greutate de 140 kg maxim, iar dimensiunile sunt 47 x 40 x 47 cm.

 

AVANTAJEDEZAVANTAJE
  • poate fi folosit si ca scaun de pat
  • poate fi deplasat usor dintr-un loc in altul, pentru ca are o greutate mica
  • salteaua este foarte confortabila
  • nu vine dotat cu diferite accesorii utile

 

SCAUN DELPHIN XKO+ – 410300135

Vezi AICI pret

 

Scaunul este portabil, usor (1,75 kg), are suport de bete, curea practica. Dimensiunile in stare pliabila sunt 50 x 43 x 7 cm.

 

AVANTAJEDEZAVANTAJE
  • este simplu, usor si portabil
  • asigura stabilitate si rezistenta
  • are protectie impotriva coroziunii, uzurii si mediilor agresive
  • tesatura este groasa si bine cusuta
  • poate fi mutat lejer dintr-un loc in altul cu ajutorul unei curele practice
  • nu este confortabil pentru o partida lunga de pescuit

 

Cel mai bun scaun pentru pescuit in asteptare

 

Pescuitul stationar presupune existenta unui confort mult mai ridicat, asa ca pescarii vor pune accent pe comoditate, pe materiale adecvate, spatare reglabile, pentru ca vor astepta pestele si vor avea nevoie sa se relaxeze si sa nu aiba diverse dureri de spate sau de picioare.

 

SCAUN CRAP CORMORAN MODEL 7400 – A8.68.47400

Vezi AICI pret

 

Scaunul de pescuit este fabricat din otel, aluminiu si poliester si are urmatoarele dimensiuni: sezutul 48 x 42 cm si spatarul 52 cm. Picioarele sunt reglabile pe inaltime.

 

AVANTAJEDEZAVANTAJE
  • este confortabil pe parcursul unei partide lungi de pescuit
  • este ideal si pentru persoanele mai inalte
  • are talpi pentru a mari stabilitatea in caz de noroi
  • nu are brate de sustinere

 

SCAUN NASH INDULGENCE HI-BACK – T9472

Vezi AICI pret

 

Scaunul de pescuit are sistem de ajustare a inclinatiei spatarului, sectiune de sustinere a capului si dimensiunile 50 x 50 x 70 cm.

 

AVANTAJEDEZAVANTAJE
  • este ideal si pentru pescari inalti
  • protejeaza si impotriva vantului
  • spatarul poate fi inclinat in functie de preferinte
  • picioarele scaunului se ajusteaza foarte simplu
  • salteaua este brodata cu logo-ul producatorului
  • pretul este mai mare comparativ cu alte produse

 

SCAUN DELPHIN LUX ERGONIA CARPATH – 101000567

Vezi AICI pret

 

Produsul este un scaun de pescuit pliant, tapitat cu postav sintetic. Are suport lombar, este reglabil la inaltimea dorita cu ajutorul scaiului, rezista la o greutate de pana la 180 kg. Scaunul are sezut cu dimensiunea 50 x 50 cm, spatar de 70 cm, masa de 7 kg. 

 

AVANTAJEDEZAVANTAJE
  • este foarte confortabil
  • materialul este placut la atingere
  • este foarte rezistent la orice deteriorare sau murdarire
  • se curata simplu si usor
  • poate fi transportat lejer
  • are un buzunar lateral pentru a introduce telefonul mobil sau alte obiecte mici
  • nu are inclus suport pentru lanseta

 

Cum alegi cel mai bun scaun de pescuit

 

O partida de pescuit se desfasoara optim doar daca pescarul are asupra lui si bagajul necesar pentru a obtine confortul dorit. Scaunul este esential in acest sens, mai ales cand pescarul vrea sa stea cateva ore sau chiar zile pe malul apei. Confortul sporit, dotarea cu diferite accesorii, materialele confortabile, rezistenta sporita si dimensiunile potrivite sunt doar cateva dintre caracteristicile unui scaun de pescuit de top. 

 

Alegerea unui astfel de produs trebuie sa se faca tinand cont de urmatoarele criterii:

 

  • Tipul scaunului. In comert exista mai multe tipuri de scaune pentru pescuit, dintre acestea putand fi mentionate: scaune fixe sau pliabile, potrivite pentru pescuit in asteptare sau pentru cel energic, confectionate din lemn, metal sau plastic, de dimensiuni mici, mari sau medii, dotate cu accesorii sau nu;

 

  • Materialele. Picioarele, cadrul si bratele unui scaun bun trebuie sa fie confectionate din metal sau plastic dur, care sa reziste in timp si la greutate mare, iar sezutul si spatarul sa fie fabricate din materiale textile, cu spuma, care nu se rup usor si care se usuca rapid. De asemenea, scaunele pentru pescuit ar trebui sa aiba picioare cu carlige sau tepuse ce se infig in pamant pentru a le stabiliza;

 

  • Gradul de confort. O partida de pescuit dureaza, de regula, foarte mult timp, asa ca este imperios necesar ca scaunul sa fie confortabil. Zona de sustinere pentru spate si cea pentru cap trebuie sa fie adecvate. Specialistii considera ca nu poate fi uitata nici ventilatia corespunzatoare a materialului, care lasa pielea sa respire si care nu favorizeaza transpiratia excesiva;

 

  • Spatiile de depozitare. Pescarii sunt incantati daca scaunele lor au diferite spatii in care poate sa isi puna bauturile sau pachetul cu mancare, pentru a nu fi nevoiti permanent sa se deplaseze la masina;

 

  • Pretul. Cu cat scaunele de pescuit sunt mai confortabile, au diferite caracteristici de top si sunt dotate cu tehnologii noi, cu atat sunt mai scumpe. Conteaza uneori si brandul, dar pretul este mereu proportional cu calitatea, asa ca nu este greu ca persoana in cauza sa faca alegerea potrivita.

 

Marcile recomandate de Fishingmall.ro

 

Printre producatorii renumiti in domeniu pentru scaunele de pescuit de calitate se numara Fox, Filfishing, Capture, Cormoran, Energoteam, Jaf, Nash, Mivardi. Magazinul Fishingmall.ro pune la dispozitia tuturor clientilor produse deosebite, cu design simplu sau complex, confortabile si la preturi accesibile. 

 

Marca Fox

 

Brandul Fox face parte, impreuna cu alte firme, din compania Fox International, care isi are inceputurile in Essex, Anglia, in 1967, ca producator de scule si accesorii pentru pescuit. De-a lungul timpului, compania a avut un succes deosebit, ajungand in prezent sa vanda produsele in peste 30 de tari, inclusiv SUA, Japonia si tari ale Uniunii Europene. Cele mai cunoscute produse sunt cele pentru pescuitul crapului, care incorporeaza cele mai noi inovatii in domeniu.

 

Marca Filfishing

 

Filfishing este un brand care a fost dezvoltat in Serbia, in Belgrad, ca producator de echipament pentru pescuit. Produsele sale au depasit granitele tarii, fiind preferate datorita calitatii desavarsite si diversitatii. Ele sunt disponibile pentru pescuirea crapului si a rapitorilor.

 

Marca Capture

 

Capture este un brand remarcat printre iubitorii pescuitului si vanatorii, fiind producator de accesorii de cea mai buna calitate, ce pot transforma o partida obisnuita intr-o experienta remarcabila. 

 

Cum se foloseste un scaun pentru pescuit

 

Scaunele fixe sunt mai greu de manevrat si sunt asezate in aceeasi forma, indiferent de situatie, pe cand cele pliabile au un mecanism simplu, cu ajutorul caruia produsele sunt desfacute pentru a fi utilizate corespunzator, apoi stranse pentru a fi usor de transportat dintr-un loc in altul. Pescarul se va aseza pe scaun confortabil si va utiliza diferitele spatii de depozitare cu care poate fi dotat produsul, in conformitate cu indicatiile producatorului. 

 

In functie de indicele de greutate precizat pe eticheta, scaunul de pescuit poate fi folosit sau nu de pescarii mai corpolenti. Dupa utilizare, produsul este curatat de noroi sau urme de pamant cu ajutorul unei carpe uscate, apoi spalat cu apa si detergent cu o laveta. Materialele textile pot fi igienizate si la masina de spalat rufe, daca producatorul recomanda acest lucru. Scaunul va fi lasat la aer sa se usuce bine si apoi depozitat intr-un loc uscat pana la folosirea sa la urmatoarea partida de pescuit. 

 

Asadar, oricine isi doreste un scaun pentru pescuit de top, care sa fie confortabil de-a lungul partidelor pe malul apei, trebuie sa cerceteze cu atentie oferta de produse existente in mediul online si sa aleaga in cunostinta de cauza.

 

Surse foto:

shutterstock.com

fishingmall.ro

 

Intrebari si raspunsuri frecvente despre cele mai bune scaune pentru pescuit

 

Cum alegi un scaun pentru pescuit?

Scaunul pentru pescuit trebuie sa fie ales in functie de tip, dimensiuni, materiale, gradul de confort, spatii de depozitare, brand, pret, parerile altor clienti. 

 

Cat de rezistent trebuie sa fie un scaun de pescuit?

Scaunul de pescuit trebuie sa fie destul de rezistent, asa ca in comert exista produse care sa poata fi utilizate pana la o greutate destul de mare (120-150 de kilograme), inclusiv de persoanele supraponderale. 

 

De ce ai nevoie de un scaun de pescuit?

Motivul pentru care ai nevoie de un scaun de pescuit este simplu. Practic, pescarul trebuie sa astepte mult timp pana cand prinde pestele, iar pozitia in picioare ar fi mult prea obositoare. Pentru a sta confortabil, este ideal sa folosesti un scaun cu sau fara spatar.

 

Ce tipuri de scaune de pescuit exista pe piata?

Pe piata exista numeroase tipuri de scaune, mici, medii sau mari, fixe sau pliabile, cu sau fara spatar, pentru pescuit energic sau in asteptare, fabricate din lemn, metal sau plastic etc. 

 

Care este cel mai bun scaun de pescuit?

Cel mai bun scaun de pescuit este comod si confortabil, fabricat din materiale rezistente, impermeabile sau care au capacitatea de a se usca rapid, pliabil, care sa fie usor de transportat, cu spatiu de depozitare, solid si cu un pret accesibil. 

Arata-le si prietenilor tai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *