Momelile pentru biban alese inteligent te vor ajuta sa ai parte de o partida de pescuit de succes

Bibanul este unul dintre cei mai cunoscuti pesti de apa dulce din lume. Avand in vedere abundenta sa, foarte multe tari au reglementari specifice in ceea ce priveste pescuitul bibanului, precum si perioadele specifice in care acestia sunt mai usor de prins.

Pentru a pune la punct cele mai bune momeli pentru biban, trebuie sa cunosti care sunt mancarurile sale preferate. Mai mult decat atat, este necesar sa iei in considerare cateva sfaturi care ajuta la eficientizarea momelilor. Asadar, atat pescarii profesionisti, cat si cei amatori, vor putea pune la punct o momeala potrivita, tinand cont de anumite elemente de context si de mediu inconjurator, astfel incat pestele sa aiba o disponibilitate mai mare pentru momeala pregatita.

Care sunt momelile preferate ale bibanului?

De foarte multe ori, bibanul este doar o captura suplimentara, deoarece nu multi pescari prefera sa se concentreze pe acest peste in mod specific. In acelasi timp, exista riscul ca intr-o partida de pescuit biban sa apara si alte capturi, deoarece multe dintre momelile preferate de bibani atrag si alti pesti.

Necesitatile pentru echipamentul de pescuit sunt minime, bibanul este un peste usor de pescuit. Momeala este metoda preferata a pescarilor pentru a-l atrage, el fiind interesat de mai multe feluri de prada. Dintre toate, exista cateva care sunt pe placul sau in mod deosebit si care pot fi folosite pentru capturi mai mari. Astfel, pescarii care prefera bibanul trebuie sa stie care sunt cele mai atractive momeli.

Momeala pentru biban – ramele

Ramele nu reprezinta doar cea mai atractiva momeala pentru bibani, ci poate si cea mai accesibila. Ele se pot gasi in zone umede si pot fi extrase direct din pamant. In plus, depozitarea lor este usoara, avand nevoie doar de un mediu umed si cu putin pamant pentru a rezista, mai ales daca este vorba de o partida de pescuit mai lunga.

Pestii mici – o alta optiune pentru momeala bibanilor

La baza, bibanul este un peste rapitor care se hraneste cu alte organisme vii. Prin urmare, acesta poate fi atras usor cu pesti mici. De asemenea, este o momeala potrivita deoarece bibanul se hraneste cu pesti mici si in mediul sau, ceea ce creste probabilitatea ca el sa fie prins.

Momeli potrivite pentru bibani – viermii artificiali

Viermii artificiali pot fi utilizati ca momeala, mai ales daca o sursa vie nu este disponibila. Acestia pot fi cumparati direct de la magazinele de pescuit si au forma unor viermi adevarati, ceea ce ii face atractivi pentru bibani. In plus, pot avea diferite culori, in cazul in care bibanul este pescuit intr-o zona fara lumina.

Sfaturi pentru cele mai bune momeli de biban

Pentru a pune la punct cele mai bune momeli, pescarii pot tine cont si de cateva sfaturi. Trebuie sa ai in vedere si anumite elemente de context, cum ar fi sezonul si pozitionarea momelii. Cu ajutorul acestora, momeala poate fi valorificată. 

Momeala trebuie pozitionata aproape de fundul apelor

Bibanul petrece foarte mult timp la fundul apelor si tot acolo isi cauta hrana. Mai exact, acesta prefera sa se ascunda in jurul unor obiecte mari, cum ar fi radacinile copacilor, paturi de stuf sau chiar fundatii de pod. Astfel, pentru a reusi sa prinzi bibani, momeala trebuie aruncata cat mai adanc. 

Asigurarea unei momeli potrivite sezonului

In lunile de toamna si iarna, pe masura ce temperaturile scad, bibanii migreaza catre ape mai adanci, unde sunt mult mai putin activi. In aceste zone, hrana nu este foarte accesibila si bibanii vor fi atrasi de aproape orice momeala, indiferent de dimensiuni. In schimb, in perioadele calde, exista posibilitatea ca bibanul sa fie satul, devenind, asadar, mai greu de atras.

Limitarea pescuitului la biban in perioada de imperechere

In perioada primaverii, mai ales in lunile aprilie si mai, bibanii se afla in perioada de imperechere. Este recomandat ca pescuitul lor sa fie limitat in aceasta perioada pentru a acorda pestilor sansa sa se inmulteasca.

Tine cont de aceste sfaturi cand vei merge sa prinzi bibani si vei avea, cu siguranta, o partida de pescuit reusita. Momeala de biban aleasa corect poate aduce rezultate foarte bune daca este aruncata la momentul potrivit si la adancimea corecta.

Sursa foto: Envato.com

Arata-le si prietenilor tai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *