Reteta de nada crap: modalitati de preparare si sfaturi pentru reusita

Reteta de nada crap este importanta pentru a avea rezultate cat mai bune. In acest fel, pestele poate fi atras foarte usor

Unul dintre cele mai importante aspecte atunci cand vine vorba de pescuit il reprezinta modul in care este atras pestele. Pescarii trebuie sa fie foarte atenti atunci cand prepara nada, deoarece aceasta poate determina rezultatul final, indiferent ca este vorba de pescuitul amator, ca hobby sau cel sportiv.

In acelasi timp, pregatirea unei nade presupune o informare corespunzatoare, astfel incat aceasta sa se potriveasca tipului de peste vizat, sa contina ingredientele care sa il atraga si sa se potriveasca sezonului.

Unul dintre cei mai apreciati pesti, crapul, poate fi atras cu anumite elemente. Astfel, pescarii sunt nevoiti sa cunoasca cel putin o reteta de nada pentru crap, dar si sa stie cand sa o utilizeze. De asemenea, cu cat aceste cunostinte se dezvolta, cu atat cresc sansele ca nada la crap sa fie preparata cat mai bine si sa atraga pestii fara un efort prea mare.

Prin urmare, pescarii pot lua in considerare cateva modalitati si sfaturi pentru a-si asigura prepararea de nada la crap.

3 tipuri de retete

Reteta de nada trebuie facuta in functie de anumiti factori care vor determina modul in care poate atrage pestele. Astfel, pentru pescuitul la crap se pot folosi cateva retete potrivite unui anumit sezon. In plus, acestea pot atrage pestele, deoarece contin ingredientele pe care acesta le cauta intr-un anumit moment din an.

Reteta de nada pentru crap valabila tot sezonul

O reteta generala se face pe baza de porumb, canepa uscata, TTX, uruiala de porumb, ton, betaina, ceai de anason. Gramajul depinde de cantitatea finala, dar betaina si ceaiul nu ar trebui sa fie mai mult de cateva zeci de mililitri, in timp ce ingredientele solide pot fi cateva sute de grame. Astfel, pe balta, TTX-ul, uruiala, ceaiul, betaina si maxim 2 cani de apa din balta se amesteca si se omogenizeaza bine pana cand se leaga, iar apoi compozitia este lasata aproximativ 20 min. Acasa, canepa se prajeste cam 5 minute, apoi este pisata si tinuta intr-un borcan inchis. La final, se adauga porumbul si tonul maruntit.

Reteta de nada pentru crap buna in sezonul cald

Reteta de vara se bazeaza pe cereale. Crapului ii plac foarte mult cerealele, precum si aromele de fructe. Astfel, se poate prepara o nada care sa contina mai multe feluri de cereale, precum grau sau orz, dar si atractanti cu arome de capsuni, banana sau chiar caramel. De asemenea, se mai poate adauga canepa.

Reteta da pentru crap buna in sezonul rece

Pentru sezonul rece, se amestesca 1 litru de apa cu 1 kg de TTX la care se adauga, ulterior, dupa ce sunt amestecate separate, srot de floarea soarelui, piper, usturoi granulat si vanilie ori anason. Toate acestea se pun impreuna si ofera o reteta de nada pentru crap de toamna potrivita nevoilor pestelui.

Sfaturi pentru o reteta buna

Pentru rezultate cat mai bune la pescuit, este important ca fiecare pescar sa ia in considerare anumite sfaturi.

Reteta trebuie sa corespunda sezonului

Este esential ca reteta pentru crap sa corespunda sezonului. Ingredientele folosite contin substantele pe care pestele le cauta intr-un anumit anotimp si, in acest fel, va fi mult mai atras de ele.

Alegerea unui lac populat

Pescuitul trebuie practicat pe un lac populat. Sansele de a prinde un crap cresc, deoarece numarul de pesti este mare, dar si pentru ca hrana poate fi insuficienta, ceea ce inseamna ca multi vor fi atrasi de toate sursele posibile, inclusiv de nada.

seminte Reteta nada crap

Gasirea zonei unde stau pestii mai mult timp

Chiar daca in primele zeci de minute nu apar rezultate, nu inseamna ca pescuitul este un esec. Pestii au obiceiul de a sta in anumite zone acelasi lac. De aceea, este importanta rabdarea si mutarea zonei de stationare pana la gasirea celei populate.

Concluzie

Prin urmare, reteta de nada este importanta pentru a avea rezultate cat mai bune. In acest fel, pestele poate fi atras foarte usor, deoarece nada ar contine tipul de hrana pe care acesta o cauta.

Sursa foto: envato.com

Arata-le si prietenilor tai

Un comentariu

  1. Multumesc mult,sfaturile sunt utile pentru cunoscatori(mai putin pentru incepatori),trebuie cred,explicatii mai in amanunt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *